Nu suntem ca ei

Salutare,

Aici Daniel.

Suntem in in ziua 28 din campania: Airdrop: 500 de carti tiparite oferite gratuit.

Vreau sa stii ca iBlock este prima editura cu carti despre bitcoin si criptomonede din tara. Noi traducem cele mai citite carti din acest domeniu si le publicam in limba romana (probabil stii deja).

Aceasta editura NU a fost finantata, prin ICO, vanzari de NFT-uri sau alte metode prin care majoritatea oamenilor, la final sa piarda. A fost finantata de cei care citesc acest newsletter, prin cumpararea primei carti care este „Standardul Bitcoin”.

Profiturile din aceasta carte au fost reinvestite pana in acest moment.

Publicarea unei carti necesita intre 3 si 5000 euro.

Traducere, Editare, Tehnoredactare, Design Coperta, Drepturi de autor cumparate (avans), investitia in primul stoc (cateva zeci/sute).

De la 1 carte am ajuns la 4, curand 5.

A 5-a am decis sa o oferim gratuit in limita a 500 de titluri disponibile.

Facem asta nu pentru ca suntem altruisti ci pentru a face o diferenta in acest spatiu. Vrem sa aratam ca „Crypto” se poate face si altfel.

In spatele deciziei acestei campanii este dorinta noastra de a ajunge la cat mai multi oameni, a le schimba viata si ai inspira sa poata discerne bitcoin de o alte criptomonede.

Astfel, sa isi asume riscurile avand un fundament, de fiecare data cand vor sa aloce capital.

Mai pe scurt. Daca te ajutam pe tine, ne ajutam pe noi. Totul sustenabil. Nimeni nu pierde.

In loc sa vindem carti, puteam lansa o criptomoneda, sa-ti promitem un narativ senzational. Chiar si in Bear Market puteam face mult mai multi bani. Dar noi nu suntem ca ei.

Noi incercam sa scoatem la iveala adevarul. Sa te tinem la curent cu cei care „fura curent”.

iBlock nu este si nu va fi sponsorizat/finantat de nici un proiect cripto.

Asta pentru a putea sa ramanem obiectivi in a oferi continut.

iBlock va fi si este sponsorizat cu ajutorul tau si acelor care ne urmaresc, care vor sa citeasca si sa se educe altfel decat prin propaganda proiectelor cripto de pe youtube (despre asta altadata).

Iti multumesc ca esti abonat, te las in compania lui Andrada. Ea vine cu ultimele stiri din acest spatiu.

Inspiratie,
Daniel

–––––

Buna 😊,

Acum haide sa afli si stirile:

  • NOUTATI DESPRE INTRODUCEREA MONEDEI EURO IN FORMAT DIGITAL
  • METAVERSE-UL VA MODELA VIATA SOCIALA

Noutati despre introducerea monedei euro in format digital

Saptamana trecuta ti-am scris pe mail cateva lucruri despre acest subiect al introducerii monedei euro in format digital. Daca ai ratat acel mail, poti citi articolul cu stirea aici: https://iblock.ro/euro-in-format-digital/

Azi, vin cu informatii noi despre acest subiect.

Potrivit unui studiu realizat de Banca Centrala Europeana care a comparat platile cash (euro) VS platile electronice (euro), s-a constatat faptul ca in ultimii 3 ani procentul platilor cu cardul a crescut.

Astfel, aducerea unui euro digital ar raspunde preferintei tot mai mari pentru platite electronice, punand la dispozitie banii publici si in forma digitala, gratuit „ar fi logic ca serviciile sale de baza sa fie gratuite.”

Alaturi de numerar, un euro digital, ne-ar oferi noua, europenilor posibilitatea de a plati oriunde in zona euro, „fiind usor accesibil, convenabil de utilizat si potrivit pentru incluziunea financiara.” Euro digital nu ar inlocui nici numerarul si nici alte metode de plata electronica, ci mai degraba le-ar completa.

Fabio Panetta, membru in Comitetul executiv al Bancii Europene Centrale a declarat ca prioritatea proiectului euro digital a fost intotdeauna clara, prin pastrarea banilor publici cu rolul pe care il indeplinesc „in platile cu amanuntul, punandu-l la dispozitie in forma digitala, alaturi de numerar.”

Accesul la euro digital ar fi initial deschis catre rezidentii zonei euro, cuprinzand consumatorii, intreprinderile si guvernele din zona euro, apoi ar fi extins catre persoanele fizice din Spatiul Economic European si in anumite tari terte selectate. Utilizarea lui in intreaga zona euro ar fi potrivita sa se realizeze cu ajutorul unei scheme digitale, prin:

„…furnizarea unui set unic de reguli, standarde si proceduri, o schema…Schema, ar asigura cetatenii ca pot accesa intotdeauna anumite servicii de baza, indiferent de intermediarul la care au contul sau portofelul.”, scrie Fabio intr-un articol pe blog.

Euro digital, nu ar reprezenta niciodata bani programabili, n-ar fi stabilite limite in ceea ce priveste locul, ora sau suma pe care cineva sa le indeplineasca, iar solutiile privind confidentialitate sunt in lucru prin colaboararea stransa cu Autoritatea Europeana si Comitetul European pentru Protectia Datelor. (Asta zic ei)

Se doreste proiectarea euro digital si in format offline, nu doar online. Prin functionalitatea offline, i-ar creste rezistenta si ar oferi platilor un nivel de confidentialitate similar cu cel al numerarului.

Plata se va putea face atat de pe telefonul mobil, ceasuri inteligente ori carduri fizice.

2 optiuni sunt luate in vedere pentru folosirea unui euro digital:

  1. Intermediarii ar putea introduce euro digital in propriile platforme, iar utilizatorii ar putea folosi cu usurinta euro digital prin aplicatiile bancare;
  2. Crearea unei aplicatii care sa includa doar functionalitati de baza, care sa recunoasca si permita plata cu euro digital in oricare tara din zona euro.

Proiectul e in continua desfasurare. BCE lucreaza alaturi de Comisia Europeana la etapa de investigare, informare, design si proiectare.

In toamna acestui an, etapa de investigare se va incheie si Consiliului guvernantilor BCE va stabili daca acest proiect va continua sau nu.

Metaverse-ul va modela viata sociala

Potrivit unui sondaj de la CoinWire, care a chestionat peste 10.000 de investitori din spatiul cripto, s-a constatat sentimental ca utilizatorul are asteptari in ceea ce priveste influenta acestui spatiu in toate domeniile vietii sociale.

  • 69% dintre respondenti sunt de parere ca metaverse-ul va veni cu o noua abordare a divertismentului si le va remodela stilul de viata social.
  • 65%  cred in noua abordare a metaverse-ului comparativ cu activitatile sociale.
  • 61,2% sustin ca acest spatiu va afecta finantele.
  • 49,6% cred ca si afacerile si 45% din respondenti si educatia.

Metaverse-ul treptat incepe sa aiba si un impact asupra vietii sociale intr-un mod tangibil. De curand adaugandu-i-se noi caracteristici, care include atingerea si mirosul.

„Tehnologia Metaverse prezentata la Consumer Electronics Show din 2023 a inclus produse senzoriale care pot reproduce mirosurii si senzatii in realitatea virtuala.”

Sondajul a mai dezvaluit faptul ca 9 din 10 persoane au auzit de web3, insa 52% dintre ei sunt in incertitudine cu privire la „ceea ce implica de fapt atunci cand ceva este numit web3.”

Peste 60% dintre respondenti au spus ca doresc sa apara mai multe reglementari in industrie.

Nivelul de interes al romanilor privind metaverse-ul este relativ crescut. Potrivit unui grafic, ieri nivelul de interes al romanilor pentru cautarea cuvantului Metaverse, arata asa:

Sa nu uitam totusi ca, Metavers-ul, WEB 3.0 etc… sunt doar niste „Narative/Povesti” utopice deocamdata. In realitate ne avand nici un fundament. Se vrea eliminarea intermediarului (copmanii web) si trecerea la a detine utilizatorul datele. Cum faci asta cu proiecte care sunt detinute de „intermediari” cum ar fi VC-uri cripto? -> Nu poti. (edit de Daniel)

Sa ai o zi minunata  ,

Andrada

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept