Euro in format DIGITAL

Buna 😊,

Ai observat si tu miscarile din piata? si cum din nou majoritatea persoanelor incep sa isi dea cu parerea in ceea ce priveste pretul, de parca ar avea vreun glob de cristal care le spune exact 🔮

Ii lasam pe cei cu globul de cristal sa vorbeasca in continuare.

Haide sa afli noutatile, care nu-s scoase dintr-un glob de cristal, ci iti sunt aduse pe baza research-ului 👩‍💻:

  • VA FI INTRODUS EURO IN FORMAT DIGITAL?
  • BINANCE A ANUNTAT O NOUA SOLUTIE DE STOCARE A FONDURILOR CRIPTO
  • PROIECTUL DE LEGE MICA A FOST AMANAT DIN NOU

Va fi introdus euro in format digital?

In urma unei intalniri la Bruxelles, a ministrilor de finante din zona euro s-a discutat despre nevoia introduceri monedei euro in format digital.

Potrivit unei declaratii din 16 ianuarie aflam ca:

„Eurogrupul se intruneste in mod regulat pentru a discuta dimensiunile politice ale potentialei monede digitale.”

„Eurogrupul considera ca introducerea unui euro digital, precum si principalele sale caracteristici si optiuni de design necesita decizii politice care ar trebui sa fie discutate si luate la nivel politic.”

Evolutia digitala a monedei euro necesita o colaborare stransa intre Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana, precum si o informare corecta  a populatiei cu privire la viitorul proiect care, momentan se afla in faza incipienta.

Ideea introduceri monedei euro in format digital se afla in etapa de investigare inca din octombrie 2021 si ar urma sa se incheie in acest an, dupa care sa se decida daca se incepe procesul de elaborare sau nu.

Grupul a sesizat si anumite probleme pe care le urmareau, precum: impactul asupra mediului al monedei digitale, confidentialitatea, stabilitatea financiara si problemele conexe. In plus, membrii grupului si-au manifestat interesul pentru a realiza un plan pentru tarile membre UE care nu fac inca parte din zona euro.

„Emiterea unei monede digitale de catre banca centrala ar oferi o ancora a stabilitatii pentru sistemele monetare si cele de plati. O moneda euro digitala ar consolida, de asemenea, suveranitatea monetara a zonei euro si ar favoriza concurenta si eficienta in sectorul european al platilor.” – au scris cei de la BCE

Momentan situatia trebuie analizata, chiar Paschal Donohoe – presedintele Eurogrupului a spus:

„Dupa 18 luni de discutii foarte detaliate in legatura cu diferitele componente ale acestui proiect, ne-am luat ceva timp pentru a reflecta asupra lucrarilor care au avut loc,…si asupra punctelor de vedere ale Eurogrupului cu privire la domeniile cheie ale acestui proiect. Ceea ce intentionam sa facem este sa continuam cu angajamentul nostru politic cu BCE si Comisia…multe decizii care asteapta sa fie luate sunt in mod inerent politice.”

Binance a anuntat o noua solutie de stocare a fondurilor din cripto

Recent, Binance si-a prezentat noul serviciu care poarta denumirea Mirror si care se bazeaza pe o stocare a activelor in afara exchange-urilor. Serviciul fiind disponibil clientilor institutionali.

Cu ajutorul acestui serviciu, institutiile pot bloca o anumita cantitate de criptomonede cu „un portofel de stocare la rece”, iar activele lor se vor reflecta in contul propriu de Binance cu un sold 1:1. Astfel, investitorii institutionali au acces la lichiditate.

Conform exchange-ului, activele din acest nou depozit vor fi pastrate in siguranta atat timp cat pozitia 1:1 ramane deschisa pe Binance. Activele detinute in Binance Mirror „reprezinta mai mult de 60% din toate activele securizate pe Binance Custody”, cunoscand o crestere semnificativa in ultimul trimestru al anului 2022.

Proiectul de lege MiCA a fost amanat din nou

Propus initial in anul 2020 de legislatorii Uniunii Europene, proiectul de lege MiCA este amanat pentru a doua oara, de catre Parlamentul Uniunii Europene, intampinand acum dificultati in privinta traducerii in peste 20 de limbi.

Din anumite surse am aflat ca lansarea proiectului a fost amanata pana la 17 aprilie 2023. Problema cu care se confrunta persoanele implicate este traducerea in mai multe limbi a documentului care curprinde 400 de pagini.

In conformitate cu procedura legala impusa, membrii Parlamentului European vor trebui sa se intalneasca intr-o sedinta la jumatatea lui aprilie pentru a dezbate proiectul. Parlamentarii vor avea mai apoi nevoie de 12 sau 18 luni pentru „a elabora specificatiile tehnice ale proiectului.”

Astfel, MiCA se presupune ca ar trebui sa intre in vigoare abia in anul 2024, datorita amanarilor care au provocat intarzierea lansarii proiectului, anuntata initial in luna februarie a acestui an.

„Lipsa unui cadru general al Uniunii privind cripto-activele ar putea…duce la fragmentarea reglementarilor, care ar distorsiona concurenta pe piata unica.” – avertizeaza proiectul de lege

Si…

MEME-UL ZILEI

Sa ai o zi frumoasa ,

Andrada

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept