Twitter adauga DogeCoin?

Te salut,

Am incheiat luna octombrie cu 2 evenimente pentru care merita sa ciocnim un pahar.

Haide sa le afli si sa ciocnim impreuna un pahar🥂 :

Te invit sa participi la Mentorshipul “Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Bitcoin Ca Sa-ti Cresti Averea Personala In Criza Economica (Live Pe ZOOM)”: http://iblock.ro/mentorship-oferta/. Daca esti interesat completeaza formularul si ne auzim la telefon.

  • 14 ANI DE LA WHITEPAPER-UL BITCOIN
  • 9 ANI DE LA PRIMUL ATM BITCOIN DIN LUME
  • PRETUL DOGECOIN A CRESCUT CU 105%
---------------------------------------

14 ani de la whitepaper-ul bitcoin

In urma cu 2 zile s-au implinit 14 ani de cand Satoshi Nakamoto a trimis whitepaper-ul bitcoin. Haide sa ciocnim un pahar in cinstea lui Satoshi si sa reflectam fiecare asupra propriei noastre calatorii in descoperirea bitcoin.

Satoshi a trimis whitepaper-ul bitcoin catre o lista de e-mail-uri ale unor cercetatori din domeniul criptografiei. Subiectul mail-ului era intitulat „Bitcoin P2P e-cash Paper”, iar continutul lui includea un link catre o schita a whitepaper-ului bitcoin. Asa arata mail-ul:

Prima propozitie din acest mail a fost:

„Am lucrat la un nou sistem electronic de numerar care este complet de la egal la egal, fara terti de incredere.”

In ultimii 14 ani, notorietatea Bitcoin s-a raspandit la nivel global. A inflorit de-a lungul istoriei, fiind o retea care nu discrimineaza, oricine o poate folosi si care poate fi utilizata chiar si pentru cei care nu conexiune la internet – pe baza inovatiilor tehnologice ale retelelor mobile. A fost adoptat ca mijloc legal de plata si prinde o adoptie din ce in ce mai mare pe zi ce trece.

Antonia Roupell, lider web3 la Salvatii Copiii a spus:

„La cea de-a 14-a aniversare a Bitcoin si intr-un moment al inegalitatii financiare tot mai mare, expresia „bitcoin pentru oricine”, rezoneaza cu adevarat.”

Aceasta a spus ca ONG-ul Salvatii Copiii SUA a fost primul ONG care a acceptat bitcoin, in 2013 si declara ca de atunci au reusit sa stranga 74 BTC si continua „datorita donatiilor generoase pentru eforturile noastre de ajutorare.”

Un alt eveniment la care bitcoin in ceea ce privesc donatiile, s-a intamplat chiar anul acesta cand a izbucnit razboiul din Ucraina, iar propria lor moneda s-a prabusit. Donatiile in bitcoin au explodat in primele 48 de ore, reusind sa stranga 7,5 milioane de dolari in bitcoin.

Gandaf, un agent de marketing pentru Braiins a zis:

„…este mai important ca niciodata sa avem alternative descentralizate care ne garanteaza libertatile de baza.”

Bitcoin ar putea fi calea catre libertate, catre o schimbare semnificativa de la puterile centralizate.;

Daca vrei sa citesti mai multe despre istoria bitcoin recomandam “Cartea lui Satoshi”: http://iblock.ro/cartea-lui-satoshi/

---------------------------------------------

9 ani de la primul ATM Bitcoin din lume

La 5 ani distanta de la aparitia whitepaper-ului bitcoin din 31 octombrie 2008, isi face prezenta si primul ATM Bitcoin din lume in 29 octombrie 2013. Asadar, in data de 29 octombrie s-au implinit 9 ani de la primul ATM Bitcoin din lume. Azi, la nivel global exista 38.804 de ATM-uri, iar numarul lor este in continua crestere.

Haide sa afli povestea primului ATM Bitcoin din lume:

In data de 29 octombrie 2013 intr-o cafenea din orasul canadian, Vancouver s-a plasat primul bancomat Bitcoin public, disponibil in lume, operat de Robocoin. Acest ATM a inregistrat 348 de tranzactii si in prima saptamana de functionare, 100.000 USD au fost tranzactionati.

Azi, la 9 ani distanta de la acest fapt, Robocoin si-a incetat operatiunile si acest prim ATM a fost probabil inlocuit sau eliminat.

Potrivit site-ului https://coinatmradar.com/, in Romania exista 139 de ATM-uri Bitcoin:

Primul bancomat de Bitcoin de la noi din tara a fost instalat in anul 2014 de George Rotariu in Bucuresti. Prima tranzactie a fost in luna mai 2014, efectuata de un roman care a schimbat 100 de lei in bitcoin. Cea mai mare suma tranzactionata la acel moment, in 2014, a fost de 10.000 de lei. Evident, de-a lungul timpului design-ul ATM-ului s-a schimbat, dar haide sa vezi cum a aratat prima data.

---------------------------------------

Pretul Dogecoin a crescut cu 105%

Achizitionarea Twitter-ului de catre Elon Musk a facut ca pretul DOGE sa creasca exponential in ultimele zile. 62% din detinatori au profit pe fondul anumitor speculatii. Spun ca aceasta achizitie ar putea avea un impact pozitiv asupra acestui meme coin.  DOGE apare a 8-a criptomoneda in clasamentul global in momentul scrieii acestui mail. DOGE reusind sa aiba o capitalizare de piata de 16,3 miliarde de dolari.

DOGE se tranzactioneaza la 0,119 USD conform Coingeko, cu o crestere bisaptamanala de 103,3% si o crestere lunara de 94%. La un moment dat a reusit sa atinga pretul de 0,140 USD, dar s-a corectat rapid.

Investitori in Dogecoin au sperante ca Elon Musk va integra Dogecoin-ul pe Twitter intr-o anumita forma. Fan page-ul Doge Whisperer a spus intr-un tweet:

„Abia astept ca Twitter sa adauge #dogecoin ca optiune pentru bacsis.”

Charles Hoskinson si-a dat si el cu parerea despre achizitia Twitter de catre Elon Musk. Pe Twitter expunandu-si punctul de vedere:

„Acum ca Twitter este in mainile lui @elonmusk vad o posibilitate reala ca DOGE sa fuzioneze cumva cu platforma.”

Si… 🥁

MEME-UL ZILEI

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu