😱Ultima zi…. 3 oportunitati in 2023

Te salut,

Sper ca esti bine si iti mentii calmul in toata perioada aceasta aglomerata de dinainte de sarbatori.

😱 Ultima zi (cupon: craciun30):

Daca vrei sa comanzi carti cu reducere de 30% de pe https://iblock.ro/ pentru a le darui cadou, doar azi si maine (pana in ora 13 o mai poti face). Foloseste codul “craciun30”.

Cupon: “Craciun30” Comanda acum 👉 https://iblock.ro/

Acum, haide sa afli noutatile:

  • CUM VA AFECTA AI SPATIUL WEB3?
  • 3 OPORTUNITATI PENTRU CRIPTO IN 2023
  • METAVERSE POATE SAU NU SA FIE SUSTINUT DE INFRASTRUCTURA ACTUALA?

Cum va afecta AI spatiul web3?

Aparitia instrumentului de inteligenta artificiala dezvoltat de OpenAI poate afecta spatiul web3 in numeroase moduri. Chiar directorii din spatiul web3 au prezis ca acest instrument va avea un impact major asupra industriei.

Dmitry Mishunin, CEO-ul firmei de audit HashEx este de parere ca desi „viitorul este incert, poate merge in ambele sensuri.” Si-a expus punctul de vedere, in legatura cu ChatGPT, considerand ca va avea o influenta asupra contractelor inteligente. Adaugand:

„Algoritmii AI pot fi atat de integrati intr-o nisa, incat pur si simplu nu mai permit contracte inteligente care nu au trecut verificarea pentru implementare.”

Mishunin a spus ca un astfel de rezultat va avea un impact pozitiv, fiind bun pe termen lung, pentru ca va reduce numarul de hack-uri, insa lucrurile pot merge si catre o directie negativa, „dispotica asemanatoare fictiunii.” AI poate avea un comportament divers, folosind in mod voluntar vulnerabilitati sau lacune, astfel aceste lucruri ii vor permite sa primeasca resurse pentru o dezvoltare ulterioara.

Consilierul senior, XinFin Doug Brooks, vede si el un potential in ceea ce priveste dezvoltarea si testarea contractelor inteligente cu ajutorul ChatGPT.  El a declarat:

„Acest lucru ar putea imbunatati eficienta si acuratetea procesului de dezvoltare, dar nu ar avea neaparat un impact direct asupra contractului inteligent rezultat.”

Instrumentul va avea deci un impact asupra experientei utilizatorului, Monica Orvacova, co-fondatorul Naoris Protocol spune ca AI nu este asemeni unui om, deoarece exista preconceptiile de baza si alte aspecte pe care doar oamenii le observa. Totusi, rolul inteligentei artificiale este de a imbunatati vulnerabilitatile care sunt codificate din greselile realizate de oameni.

3 oportunitati pentru cripto in 2023

Vitalik Buterin dezvaluie 3 oportunitati majore pentru spatiul cripto in 2023. Printre ele se numara: autentificarea pe site cu Ethereum, aparitia unor monede stabile rezistente la inflatie si adoptarea in masa a portofelului.

Orice evolutie tehnica care are puterea de a contribui la conectarea pe site cu Ethereum in loc de Google, Facebook, s.a.m.d., ar scoate in evidenta Ethereum, facandu-l sa capteze mai multa dominanta in piata.

„Daca va puteti conecta cu Ethereum pentru a lucra si daca puteti anula Facebook, Google, Twitter…aceasta oportunitate este uriasa, nu?”, spune Vitalik

In ceea ce priveste crearea unei monede stabile rezistente la inflatie, accesibila la nivel global, rezistenta tuturor conditiilor la care va fi expusa, Vitalik a presupus:

„Daca poti crea o moneda stabila care poate supravietui oricand unei hiperinflatii…aceasta este o oportunitate uriasa…daca poti crea ceva care sa se simta ca un colac de salvare pentru toti cei care trec prin aceasta situatie.”

A treia oportunitate dezvaluita de Vitalik a fost sustinuta pe adoptarea in masa a portofelului, iar intr-un interviu, acesta a spus:

„Trebuie facute mai multe dezvoltari in infrastructura portofelului pentru a-l face mai usor de utilizat de catre oamenii obisnuiti.”, dar vor trebui sa se asigure ca acel portofel va fi capabil sa miliarde de utilizatori.

Toate sunt narative noi care pot da startul unui nou val de proiecte cripto. Aceste narative nu inseamna ca sunt si valide. Daca Ethereum nu are o fundatie solida, rezistenta la cenzura, faptul ca te loghezi cu ethereum sau google pe o platforama nu face nici o diferenta.

Metaverse poate sau nu sa fie sustinut de infrastructura actuala?

Intr-un raport sustinut de compania Huawei, s-a relatat faptul ca infrastructura actuala e posibil sa nu fie suficienta pentru a suporta Metaverse-ul, deoarece „retelele au probleme cu viteaza de debit, randare si descarcare”, iar aceste lucruri trebuie rezolvate. Retelele 5G sau 6G ar putea face fata nevoilor Metaverse, sunt de parere cei de la Huawei.

Aceste comentarii au venit din partea lui Abhinav Purohit, expert sef in consultanta in afaceri si strategie Huawei din Orientul Mijlociu. Publicand in urma cu o zi o serie de postari axata pe subiectul Metaverse si pe integrarea companiilor de telecomunicatii in aceasta imagine. Abhinav e de parere ca:

„Pentru a realiza o astfel de viziune, viteze de descarcare, calitatea streamingului, dispozitivele mobile si hardware-ul Metaverse…vor avea probabil nevoie de imbunatatiri rapide pentru a permite o sfera virtuala functionala fara probleme.”

Oferirea acestei experiente din Metaverse necesita o serie de progrese tehnologice, de inovatii in domenii de la „randarea locala si de la distanta in timp real, la compresia video pana la vizibilitatea pe mai multe straturi.”

Daca privesti in afara conceptului de Metaverse, vei observa ca exista un impuls semnificativ pentru ca 5G sa fie complet operational pe tot globul.

Si…

MEME-UL ZILEI

Multumesc pentru atentie.

P.S. Grabeste-te si profita de cuponul “craciun30”. Azi e ultima zi 👉 https://iblock.ro. Sau, ia doar “Standardul fiduciar” 👉 https://iblock.ro/standardul-fiduciar/

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu