Vin reglementerile in cripto…

Te salut!

Sper ca ai avut parte de un weekend linistit.

Azi asteptam noua carte “Standardul Fiduciar – Sclavia prin îndatorare ca alternativă la civilizația umană de Saifedean Ammous” in depozit. Avem doar 250 de carti pe stoc. Revin maine cu un e-mail.

In mail-ul de astazi vei gasi ceva nou, haide sa descoperi:

  • Continut din partea comunitatii “Doar Bitcoin” https://t.me/+joorCpLXaERkODE8
  • MARTIE 2023 VIZAT PENTRU SHANGHAI HARD FORK
  • UE VA CONSOLIDA MASURILE PENTRU COMBATEREA FRAUDEI SI A EVAZIUNII FISCALE

Bitcoin, prin ochii lui Iulian

„Salutare cititorule, bine te-am gasit cu primul meu text despre bitcoin.

Numele meu este Iulian, imi pare bine sa te cunosc. Iti voi impartasi azi cateva ganduri despre Bitcoin.

Bitcoin nu este o criptomoneda. Imi imaginez ca iti suna ciudat, dar stai, citeste sa afli de ce affirm acest lucru.

Daca iti vine sa crezi Bitcoin whitepaper nu mentioneaza nimic despre cuvintele atat de des intalnite in spatiul cripto: blockchain sau criptomoneda. Aceste cuvinte au aparut mult mai tarziu si au devenit sinonime cu ceva total diferit de care ai tot auzit si anume “cripto”.

Bitcoin este o descoperire sau creatie digitala extrem de inovativa. Prima forma digitala de bani, care functioneaza complet independent in afara sferei de control a unui stat, intr-un mod transparent, verificabil de catre orice participant.

Industria cripto a luat doar o parte din ceea ce propune Bitcoin si anume, partea de verificabilitate a unui registru public sau „blockchain” si au incercat sa foloseasca acest aspect pentru a incerca sa dizrupa alte date de baza centralizate. Problema este ca toate aceste noi proiecte din lumea cripto au venit cu un cost care este impotriva tuturor principiilor pentru care Bitcoin a fost creat – long time preference (preferenta de timp mare sau amanarea recompensei), dreptul la intimitate si rezistenta la cenzura. De la Ethereum la Baby Doge, criptomonedele au promovat gandirea si imbogatirea pe termen scurt, scheme ponzi si imbogatirea celor ce detin informatii din interior.

Bitcoin nu are insideri, nu are drepturi speciale si cu siguranta nu are un department de marketing. Functioneaza astazi servind zeci de milioane de oameni pe tot globul ca o alternativa la banii fiduciari, care nu sunt rezistenti la cenzura si nu pot fi auditati. In schimb banii fiduciari sunt creati fara limita de state si care sunt evident principala cauza a inflatiei.

In final, haideti sa ne focusam mai mult pe Bitcoin si mai putin pe shitcoins. Pana data viitoare, te salut cu respect.” –

Iulian, comunitatea “Doar Bitcoin” – https://t.me/+joorCpLXaERkODE8

Martie 2023 vizat pentru Shanghai hard fork

In urma unei discutii care a avut loc cu cateva zile in urma dezvoltatorii de la Ethereum au stabilit un termen limita provizoriu – martie 2023 pentru hard fork-ul Shanghai.

Utilizatori isi vor putea retrage etherul tinut la stake, cat si recompensele aplicabile dupa ce va incepe upgrade-ul.

In urma cu o luna dezvoltatorii Ethereum au lansat reteau de test Shandong, pentru a rezolva erorile care au legatura cu cateva EPI-uri pe care le-ar putea introduce in Shanghai, insa respective retea a fost depreciate. Urmeaza sa lanseze un alt testnet public pentru Shanghai in data de 15-16 decembrie.

Un al doilea hard fork ar urma sa aiba loc tot in anul 2023, in toamna, care ar aborda o actualizare semnificativa in ceea ce priveste scalabilitatea, mai exact proto-danksharding, denumit si EIP 4844. Acesta ar face Ethereum mai scalabil prin sharding „o metoda care imparte reteaua ca o modalitate de a-si creste capacitatea si de a reduce taxele de gaz.”

Upgrade-ul Ethereum Improvement Protocol (EIP) 4844 se preconzieaza ca urmeaza a fi lansat prin mai sau iunie 2023. Au structurat upgrade-urile in acest mod „pentru a simplifica si maximiza concentrarea asupra unei tranzactii de success la proof-of-stake.”

Upgrade-ul EIP 4844 este conceput pentru a aduce un nou prototip de tranzactie de date, care a fost conceput anterior de dezvoltatori in luna februarie a acestui an. Cu toate ca acest upgrade va reduce taxele de tranzactie pentru tehnologiile de nivel 2, cum ar fi Optimistic Rollups.

Acum ca au stabilite aceste lucruri, dezvoltatorilor de la Ethereum le ramane doar sa testeze si sa continue sa lucreze.

Inca odata ne este demonstrat faptul ca ethereum seamana mai degraba cu o companie software decat cu un protocol descentralizat.

Uniunea Europeana va consolida masurile pentru combaterea fraudei si a evaziunii fiscale

Noua propunere inaintata de Uniunea Europeana va reprezenta un declin pentru o parte din cei implicati in spatiul cripto. Noul plan fiscal va solicita oricarei firme de criptomonede ce are sediul in UE sa se inregistreze si sa raporteze autoritatilor.

Comisia Europeana are in plan sa solicite firmelor implicate in spatiul cripto sa raporteze autoritatiilor fiscale detinerea criptomonedelor. Uniunea Europeana inca e in stadiul de a gasi modalitati de implementare a masurilor respective cu portofele si exchange-uri care se afla in afara jurisdictiei lor.

Aceste norme propuse poarta denumirea de: A opta directiva privind cooperarea administrativa sau scurt DAC8. Normele probabil vor atrage fonduri de evaziune fiscala in valoare de miliarde de euro.

„Lipsa controlului centralizat pentru criptoactive, pseudo-anonimitatea acestora , dificultatile de evaluare si evolutia rapida a tehnologiei de baza, precum si forma acestora sunt provocatoare in ceea ce privesc obligatiuniile fiscale.”

Comisarul UE – Paolo Gentiloni a declarat ca accentul va fi pus pe rezidentii Uniunii Europene, indiferent ca ei folosesc furnizori din alta parte.

Si…

MEME-UL ZILEI

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu