Sper ca esti bine, cu toata nebunia din “Crypto”

Te salut!

E nebunie in piata, iar stirile despre FTX si Sam parca nu se mai termina 🙃

Ca sa fim in trend, ti-am adus si noi una.

Haide sa afli subiectele:

  1. Crypto = Politica. SAM de la FTX este un mincinos
  2. FONDATORII BORED APES DORESC UN MODEL NOU PENTRU REDEVENTELE CREATORILOR NFT
  3. „ACTIVELE SUNT IN REGULA” – FONDATORUL FTX
  4. SUBWAY ACCEPTA PLATA CU BITCOIN IN GERMANIA

CRYPTO = POLITICA

Mai jos iti pun un link cu clipul de azi in care discut cate minciuni sunt in “crypto”. Si cum Crypto este un mediu toxic politic:

Click pe poza pt clipul de pe youtube.

Fondatorii Bored Apes doresc un model nou pentru redeventele creatorilor NFT

Fondatorii Bored Apes au propus un nou model de redevente pentru creatorii NFT, ca sa-i stimuleze sa ramana in ecosistemul NFT-urilor si ca sa se asigure ca transferurile NFT-urilor vor ramane gratuite.

O postare publicata pe blog de catre Wylie Aronow si semanta de co-fondatorii Greg Solano si Kerem Atalay vine ca raspuns pentru anuntul publicat de OpenSea. Acestia sustin faptul ca redeventele creatorilor sunt „cel mai important factor care i-a adus (pe creatorii si artisti) in acest ecosistem.”

 Modelul propus de BAYC pentru redeventele NFT este sub forma unei liste de permise care permite tranzactionarea intre portofelele normale si in mod specific pietelor care respecta redeventele.

Astfel, modelul propus este acela de a verifica daca portofelul este un portofel obisnuit sau un contract inteligent care initiaza cererea de transfer. Portofelele obisnuite ar avea permisiunea cererilor de transfer, in comparatie cu transferurile initiate prin contracte inteligente care necesita o verificare pentru a sti daca respecta redeventele, iar cererile vor fi aprobate daca se va gasi o potrivire.

Modelul in cauza ar permite transferuri gratuite de la un portofel la altul, fiind un beneficiu de baza din punctul de vedere al fondatoriilor BAYC, deoarece detinerea de NFT-uri si mutarea lor intre portofele este cunoscuta fara perceperea de comisioane.

Pe blog a mai fost scris:

„Deci nu, solutia este sa nu introduceti un cod de contract inteligent care impune oamenilor sa plateasca o taxa…de fiecare data cand cineva doreste sa mute un NFT dintr-un portofel in altul.

Datorita naturii blockchain-ului, daca nu taxam sau blocam tranzactiile de la portofel la portofel asta inseamna ca va fi intotdeauna posibil sa facem tranzactii over-the-counter.”

„Activele sunt in regula” – fondatorul FTX

In urma cu patru zile Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX a scris o postare pe Twitter in care ii asigura pe clienti ca FTX si activele lor pe platforma sunt bine, dar aceasta postare tip fir nu mai exista pe Twitter, a sters-o!

Observand ce se intampla in jurul sau, Sam si-a retras cuvintele in ceea ce priveste siguranta clientilor pe FTX si a realizat un alt fir in care aducea laude de multumire celor care ii sustin in aceste „vremuri nebunesti.”

A declarat ca firma nu a investit activele clientilor si a procesat toate retagerile. Intr-un alt tweet, pe care ulterior l-a sters a spus:

„Avem o istorie lunga de protejare a activelor clientilor si asta ramane valabil si astazi.”

Anumite surse sustin ca acesta si-a eliminat firul cu „Activele sunt in regula” in data de 8 noiembrie dupa anuntarea unei tranzactii strategice cu Binance. O parte din acord a fost ca Binance sa achizitioneze FTX printr-o miscare de ajutorare a exchange-ului pentru a depasi criza semnificativa de lichiditate.

Stirea privind achizitia a venit la scurt timp dupa ce o parte semnificativa din rapoarte aratau ca FTX a oprit temporar retragerile pentru majoritatea monedelor. O parte din comunitatea cripto a anticipat aceste evenimente datorita:

  • Retragerilor lente FTX;
  • Preocuparilor legate de divulgarea bilantului al firmei Alameda Research;
  • Deciziei Binance de a lichida token-ul FTX.

Brian Amstrong, CEO-ul Coinbase a spus ca recenta dezamagire a FTX si Alameda a fost „rezultatul unor practici riscante cum ar fi, utilizarea abuziva a fondurilor utilizatorilor.”

Subway accepta plata cu bitcoin in Germania

Una din cele mai mari francize din lume, Subway testeaza plata cu bitcoin pe layer 2 – Lightning Network la trei trei restaurante fast-food Subway in Berlin.

Daniel Hinze, proprietarul francizei Subway din Berlin a decis sa implementeze plata cu bitcoin  colaborand cu Lipa, o companie Bitcoin cu sediul in Elvetia pentru a veni cu o solutie la punctul de vanzare. Lipa ocupandu-se de echiparea restaurantelor cu dispozitive pentru comercianti care sa permita rapid clientilor sa scaneze un cod QR activat pentru Lightning. Lipa percepe comerciantilor un comision de 1% pentru serviciu, cu mult mai mic, in comparatie cu mijloacele de plata Visa sau Mastercard.

 In ultimele luni Subway din Berlin a reusit sa inregistreze peste 120 de tranzactii cu bitcoin. Daniel a spus ca are dorinta „de a ajuta Bitcoin sa devina bani.” A venit si cu propunerea de a oferi 10% reducere pentru clienti care platesc cu bitcoin.

Daniel a mai spus:

„Acum cinci ani am inceput sa ma ocup de criptomonede, iar in ultimii doi ani, m-am ocupat foarte intens de subiectul Bitcoin. Avand in vedere asta, am decis ca Bitcoin ar putea fi cel mai bun sistem monetar.”

In luna octombrie la Subway in Berlin s-a creat o campanie pentru o saptamana, iar cei care achitau cu bitcoin primeau o reducere de 50%.

Felix, un utilizator de pe Twitter a postat un tweet in care anunta ca in luna octombrie iti puteai achizitiona sandvisul preferat in Berlin cu bitcoin, atasand si un video in care prezenta procesul de plata.

Daniel Hinze, a spus ca in urma campaniei pentru o saptamana cu reducerea de 50% pentru plata cu bitcoin, la Subway:

„…a existat desigur, o cerere extrem de mare. Cele trei restaurante ale noastre au fost frecvent vizitate de oameni carora le place sa plateasca cu bitcoin.”

MEME-UL ZILEI

Un weekend productiv!

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu