Si-a schimbat numele 😯

Te salut!

Cum a fost weekend-ul tau? Sper ca ai avut parte de un weekend linistit.

E luni, deci e ziua aceea cu stiri de la iBlock. Haide sa le afli:

1.ELROND ISI SCHIMBA NUMELE

2.TINERII ROMANI INVESTESC PE TERMEN LUNG – SONDAJ

3.TOKERO DESCHIDE A DOUA RUNDA DE FINANTARE

Elrond isi schimba numele

La conferinta xDay de la Paris a fost facut marele anunt de catre BeniaminMincu, anunt de rebranding total.

In timpul prezentarii a spus ca Elrond isi schimba numele in MultiversX, cu accent pe metaverse. A mai adaugat:

„Tot ce ati auzit despre Metaverse este gresit. Metaversul este un nou tip de limbaj, un nou mod de a comunica si un nou mod de a vedea „orasele” viitorului. Totul este despre sincronizare, pentru ca suntem pe cale sa revolutionam educatia, divertismentul si interactiunea sociala. Nu tot ce am vazut pana acum este un metaverse, mai ales cand vorbim de industria de gaming. Metaverse nu este doar Cripto + Web3 + Jocuri. Metaversul nu este in afara universului nostru real, ci in interior, poate ca o suprapunere a realitatii noastre, inclusiv tehnologia bazata pe realitate augmentata si realitate virtuala.”

Aceasta transformare se va axa pe dezvoltarea metaversului si pe introducerea a trei noi produse care sa ajute creditorii si utilizatorii.

  1. Maiar devine xPortal. Ramane in continuare o aplicatie care ofera acces la un portofel propriu, la servicii DeFi, management de NFT-uri, dar vine si cu noi functii precum: adaugarea unor avataruri personalizate si functia de mesagerie descentralizata.
  2. xWorlds: a fost prezentat ca un metaverse deschis, ca o experienta unica unde va fi posibila achizitionarea de bunurii si servici prin intermediul avatarelor personalizate, precum si socializarea. Acesta va fi in parteneriat cu Improbable, o companie de tehnologie. Exista si o versiune beta care va fi lansata in data de 10 decembrie a acestui an, iar 10.000 de participanti vor avea acces sa testeze aceasta experienta.
  3. xFabric: un nou serviciu care va ajuta creatorii printr-o platforma sa construiasca in metaverse, fara sa abia nevoie de abilitati tehnice. Acest serviciu este conceput in mod special pentru antreprenorii si dezvoltatorii care vor sa consolideze ceva impreuna in aceasta industrie a blockachain-ului si a web3-ului.

xFabric va pune la dispozitie un set complex de aplicatii pentru lumea virtuala, dar si pentru cea fizica care sa permita crearea de tehnologii blockchain fara a utiliza doar o singura linie de cod. Unul din obiectivele principale este acela de a ajuta creatorii si artistii sa isi monetizeze munca.

Ultrust si Twistpay devin si ele xMoney Crypto si xMoney Fiat.

A fost anuntat si parteneriatul cu Mastercard prin intermediul xPortal, iar utilizatorii vor putea sa isi comande propriul card de debit fizic sau virtual. Cateva avantaje au fost facute publice, precum: posibilitatea de cashback, planuri de plata classic, diamond sau premium, urmand sa detalize mai multe aspecte in primul trimestru al anului 2023.

Beniamin a mai spus:

„Comunitatea a apreciat intotdeauna cand am facut salturi uriase inainte.”

Tinerii romani investesc pe termen lung – sondaj

Potrivit unui sondaj realizat de Retail Investor Beat, arata ca:

  • 42% din investitorii romani sunt tineri, sub 35 de ani;
  • 60% dintre investitori reusesc sa isi pastreze investitiile mai mult de un deceniu;
  • 44% din persoanele intervievate au ca scop pensionarea cat mai devreme, obtinerea unei independente financiare, dar si o siguranta pe termen lung;
  • 84% se simt increzatori in investitiile lor;
  • 60% dintre investitori detin criptomonede, 55% actiuni nationale, 50% actiuni internationale, 49% detin obligatiuni interne si 35% obligatiuni internationale.

In anul 2020, datorita pandemiei, majoritatea persoanelor au avut mai mult timp liber, iar 35% dintre romani au inceput sa investeasca in acel an, iar alti 17% au pornit pe drumul investitiilor in ultimele 12 luni.

Putem sesiza asadar ca, 52% dintre investitorii romani au foarte putina experienta intr-o piata in scadere si trec prin primul lor bear market.

Bogdan Maioreanu, analist eToro a zis:

„Cand se gandesc la investitori, multi isi imagineaza o persoana care sta in fata mai multor ecrane de calculator, se uita la grafice in timp ce cumpara si vinde mai multe active financiare in fiecare zi. Insa, realitatea este diferita. Majoritatea investitorilor isi pastreaza investitiile timp de ani sau chiar decenii, cumpara si vand doar din cand in cand.”

Tokero deschide a doua runda de finantare

Tokero, exchange-ul romanesc deschide o noua runda de finantare care va fi disponibila si pentru persoanele fizice interesate. Potrivit spuselor lui Marius Morra, CEO & Co-Founder Tokero runda este planificata pentru incepere in data de 10 noiembrie 2022 si o sa dureze doua saptamani.

„In urma unor discutii cu membri importanti din comunitatea noastra, am luat în calcul repartizarea unei alocari de 300.000 euro, impartita in 50 de tickete, de la 2.500 euro pana la 50.000 euro. Suntem in stadiu avansat de discutii cu mai multe VC-uri.” – a adaugat Marius.

Compania are in plan extinderea la nivel international, in tari, precum: Franta, Italia si Spania.

Prima runda de finantare a avut loc la inceputul anului 2021 si in prezent au strans suma de 15 milioane de euro, o suma de trei ori mai mare comparativ cu inceputul rundei.

Tokero in momentul de fata are doua linii de business care au generat venituri totale de 2.5 milioane de euro in anul 2021: exchange-ul si launchpad-ul prin care lanseaza proiecte, cum ar fi: BH.Network, Humans.AI si WAM.

Si…🥁

MEME-UL ZILEI

Sa ai o saptamana cu mult spor!

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu