Politia romana trage un semnal de alarma

Te salut!

Sper ca esti bine si ca ultimele evenimente nu te-au afectat.

Vineri, saptamana aceasta vom lansa Black Friday iBlock. CELE MAI MARI REDUCERI DE PANA ACUM. Vei avea ocazia sa cumperi la reducere de 40%:

– Standardul Bitcoin – 139 lei 83 lei
– Sa inventam Bitcoin – 59 lei 36 lei
– Cartea lui Satoshi – 99 lei 59lei

E miercuri, deci e ziua cu noutati.

Haide sa le afli:

  • POLITIA ROMANA TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA PRIVIND TRANZACTIONAREA DE CRIPTOMONEDE
  • PE BAZA INGRIJORARILOR PRIVIND DOVADA REZERVEI, PRETUL CRO SCADE
  • SWOOSH: CEA MAI RECENTA PLATFORMA WEB3 LANSATA DE NIKE

Politia Romana trage un semnal de alarma privind tranzactionare de criptomonede

Intr-un comunicat pe site-ul oficialal Politiei Romane ni se atrage atentia asupra riscurilor la care sunt expuse tot mai multe persoane care isi ofera banii unor necunoscuti de pe internet pentru a investi in criptomonede. La nivel national s-au inregistrat pana in prezent „peste 260 de dosare penale, in care persoanele vatamate au suferit prejudicii.”

Victimele, cad in plasa escrocilor care le abordeaza fie printr-un mesaj pe retelele sociale, fie direct pe mail, in care le promit ca vor realiza castiguri mari in criptomonede doar cu o investitie minima. In majoritatea cazurilor se folosesc de imaginea unei persoane publice cand scriu astfel de mesaje, pentru a parea credibili.

Inducerea in eroare a victimelor este accentuata de tacticile pe care le folosesc escrocii. Dupa ce victimele accepta sa le ofere o suma de bani, escroci le conving sa intre pe site-uri scam de tranzactionare care sunt controlate de mai multe societati comerciale, determinandu-le sub pretextul intretinerii unei comunicari mai eficiente sa isi instaleze si pe calculatorul/laptopul personal anumite aplicatii de control de la distanta.

Victimele achizitioneaza criptomonede direct de pe exchange-uri sau prin procesatoarele de plati si le trimit in portofelele electronice controlate de escroci. Acestia modifica datele asociate contului de utilizator creat pe acel site scam pentru a parea ca victimele au obtinut un castig relevant si le solicita sa investeasca din nou o suma de bani. In momentul in care victimele doresc sa isi retraga acel asa zis castig, li se cer diverse sume sub pretextul unui comision sau a unei taxe de asigurare pana cand persoanele in cauza, victimele nu mai dispun de fonduri ori escroci nu mai raspund la mesaje.

Au existat cazuri in care persoanele fraudate au accesat site-uri ce pretindeau ca ii pot ajuta sa isi recupereze bani, in schimbul unui comision, fiind din nou partase intr-o inselaciune.

Aceste lucruri sunt reale, se intampla zilnic! Recent am fost abordata pe Instagram de o astfel de persoana. Instant am blocat si raportat persoana in cauza. Cunosc cazuri din familie, cat si apropiati care au fost si ei la randul lor contactati de astfel de persoane mincinoase, unii stand de vorba cu escroci, dar pana la un anumit punct in care si-au dat seama ca e ceva suspect.

Nu risca sa fii victima si sa cazi in capcana acestor persoane!

Nu sta de vorba cu persoane care iti pretind castiguri cu multe zero-uri peste noapte, nu da bani nimanui sa investeasca in locul tau!

Daca nu esti inca pregatit sa investesti, educa-te in continuare, de pierdut nu ai ce pierde.

Politia Romana recomanda urmatoarele lucruri de care ar fi bine sa tii cont:

„Utilizati metode suplimentare de prevenire in vederea efectuarii tranzactilor online (inrolarea cardului in sistemul 3D Secure).

Nu rulati programe a caror origine nu poate fi verificata.

Nu deschideti anexele unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuti.

Nu accesati link-urile primite prin e-mailuri care solicita actualizarea informatiilor personale. Entitatile legitime nu va vor cere niciodata sa furnizati  sau sa verificati informatii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul.

Inainte de a efectua tranzacțti online, trebuie efectuate verificari cat mai amanuntite cu privire la produs si legitimitatea site-ului sau serviciului oferit.   

Daca ati fost victima unei infracțtuni, sesizati cea mai apropiata unitate de politie si puneți la dispoziția politistilor cat mai multe informatii.”

Pe baza ingrijorarilor privind dovada rezervei, pretul CRO scade

Datorita evenimentelor care au avut loc in ultima vreme tot mai multe exchange-uri vor sa arate investitorilor dovada rezervelor, insa pe zi ce trece stirile negative isi fac aparitia.

Un astfel de caz il gasim la exchange-ul Crypto.com:

  • Tokenul nativ CRO, a scazut considerabil, peste 25% intr-o zi.
  • Conform anumitor date, exchange-ul detine o mare parte in Shiba Inu decat in Ethereum.
  • 531 de milioane de dolari sunt in SHIB si 446 de milioane de dolari in ETH.
  • Portofelele Crypto.com Ethereum si sase portofele Bitcoin au un total de 2,68 de dolari in active digitale.
  • 80 de milioane de dolari sunt detinuti in propriul lor token, CRO.

Lookonchain, furnizorul de date a tranzmis urmatoarele lucruri:

„Daca aveti fonduri pe Crypto.com va rugam sa acordati atentie sigurantei fondurilor dumneavoastra. Ei detin o multime de $SHIB și $CRO.”

A fost raportat si un transfer fals de active, inainte ca ei sa prezinte dovada rezervelor. S-a descoperit ca exchange-ul a  retras un total de ~210 USDT de la Binance si 50 milioane USDC de la Circle.

Kris Marszalek, CEO-ul Crypto.com a respins afirmatia, declarand:

„Am explicat in thread ca fondurile au fost folosite pentru a acoperi comenzile clientilor pe platforma noastra. Expunerea noastra totala la FTX este de sub 10 milioane USD.”

Swoosh: cea mai recenta platforma web3 lansata de Nike

Luni, Nike a facut un anunt cu privire la investitia in lansarea platformei Swoosh. O noua pagina de destinatie Nike si canale sociale care sunt etichetate drept „casa pentru creatiile virtual ale Nike.”

Platforma este dedicata exclusiv produselor virtuale. Nike nu este nou in acest spatiu, iar initiativa implementarii acestei platforme indica faptul ca isi doresc sa construiasca mai multe produse digitale.

Compania a ales sa foloseasca blockchain-ul Polygon, deoarce ei considera ca abordeaza sustenabilitatea blockchain-ului si se incadreaza a fi un lant neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon in acest an.

Ramane de vazut ceea ce se va incarca pe platforma, dar investitori se pot astepta la articole virtual care sa le ofere acces la evenimente private si intalniri in viata reala. Se stie doar ca portofelele sunt in parteneriat cu BitGo, iar crearea contului va fi oferita in mod gratuit.

Si…🥁

MEME-UL ZILEI

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu