Octombire incepe cu …😱

Te salut!

Trebuie sa recunosc am asteptat ziua asta de luni, ca atunci cand astepti Revelionul.

S-au intamplat cateva lucruri in weekend, iar eu numaram orele pana cand sa apas pe „trimite” ca sa le afli si tu.

Nu mai lungesc vorba. Haide sa afli stirile.

  • HACKUL ANULUI
  • CELSIUS DESTAINUIE INFORMATIILE PERSONALE ALE UTILIZATORILOR
  • PRIMUL CURS DE SCHIMB INTRE USD SI BTC

HACKUL ANULUI

Vineri, Binance Smart Chain a fost oprit.

Un hacker a reusit sa fure 2 milioane de BNB, care valorau ~ 570 de milioane de dolari de pe Binance Bridge.

Recunoscand acest incident, Binance a suspendat temporar activitatea in timp ce echipa se ocupa sa investigheze incidentul.

 „Am cerut tuturor validatorilor sa suspende temporar BSC. Problema este solutionata acum. Fondurile dvs. sunt in siguranta. Ne cerem scuze pentru inconvenient si vom oferi noi actualizari in consecinta.” – a spus pe Twitter Changpeng Zhao.

Intr-un final, hackerul nu a reusit sa fure toata suma de ~570 de milioane de dolari pentru ca Tehter si alte platforme au plasat adresa lui pe o lista neagra, neputand efectua retrageri. Cu toate acestea, a reusit sa sustraga ~100 de milioane de dolari.

Ryan West, un analist Blockworks Research, a confirmat adresa portofelului acestui hacker, identificand ca a reusit sa transfere ~53 de milioane de dolari din BNB in ETH si inca 48 de milioane de dolari catre blockchain-ul Fantom.

Daca s-ar fi soldat cu succes, l-am fi putut cataloga drept al treilea cel mai mare hack.

Atat de descentralizat este BNB chain incat, atunci cand vrei sa il opresti terbuie doar sa selectezi validatorii din poza de mai jos 🤣:

CELSIUS DESTAINUIE INFORMATIILE PERSONALE ALE UTILIZATORILOR

Celsius, era o platforma de cripto-creditare care avea 1,7 milioane de clienti si 25 de miliarde de dolari in activele gestionate.

Conditiile pietei au determinat ca in luna iunie sa fie suspedate retragerile, iar in iulie sa depuna declaratia de familent. Compania avand o pierde de 2,85 miliarde de dolari in bilant.

 Intr-un dosar de judecata, extrem de stufos, de ~14.000 de pagini Celsius a dezvaluit datele a mii de utilizatori ai companiei.

Date precum: numele clientilor, adresele lor, serviciile pe care le-au folosit. Totusi cateva date n-au fost incluse, cum ar fi adresele de e-mail sau cele ale domiciliului.

Dosarul cuprinde informatii cu privire la retragerile crypto efectuate de directorii Celsius inainte ca retragerile pe platforma sa fie blocate.

PRIMUL CURS DE SCHIMB INTRE USD SI BTC

Au trecut 13 ani de cand pe site-ul New Liberty Standard a fost publicat primul curs de schimb USD/BTC.

Arata asa:

Cursul de schimb era 1 USD = 1.309,03 BTC.

O investitie de un dolaracum 13 ani, azi, ti-ar fi adus o suma cu cateva zerouri.

Si…🥁

MEME-UL ZILEI

Daniel

P.S. Maine la ora 19 va avea loc Workshopul “Invata Ecommerce Pentru A Acumula Bitcoin In Bear Market”. Daca ai cumparat “Cartea lui Satoshi” ne vedem la workshop.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu