McDonald accepta plata in Bitcoin..

Te salut!

Sper ca ai avut o saptamana buna.

Afla ce s-a mai intamplat de la ultimul mail:

  • MCDONALD’S ACCEPTA PLATA CU BITCOIN INTR-UN ORAS DIN EVLETIA
  • TELEGRAM LANSEAZA UN NOU EXCHANGE P2P
  • ELON MUSK VREA SA CUMPERE DIN NOU TWITTER

MCDONALD’S ACCEPTA PLATA CU BITCOIN INTR-UN ORAS DIN EVLETIA

In orasul, Lugano din Elvetia mai multe afaceri, printre care si McDonald’s au inceput sa accepte plata cu bitcoin.

Lugano, un oras cu 63.000 de locuitori devine ca un magnet in adoptia cripto.

Intr-un video incarcat pe Twitter: https://twitter.com/i/status/1577000896172433408 poti vedea cum o fata comanda mancare la chioscul digital de la McDonald’s, iar apoi plateste cu bitcoin cu ajutorul unei aplicatie de pe telefonului ei.

Adoptia cripto in acest oras nu este surprinzatoare, deoarece din martie 2022, orasul Lugano a anuntat ca va accepta ca mijloc legal de plata – bitcoin si stablecoin.

“La inceputul acestui an, Lugano si Tether au semnat un memorandum de intelegere pentru a lansa o colaborare strategica prin mai multe initiative, inclusiv pentru a ajuta companiile locale sa-si integreze serviciile de plata existente – cu stablecoin si bitcoin.” – a declarat Paolo Ardoino, CTO al Tether.

In martie s-a semnat acest memorandum.

Locuitoriilor din Lugano li se va permite sa-si plateasca taxele, biletele de parcare, serviciile publice, precum si taxele de scolarizare cu criptomonede.

Printr-un parteneriat cu Go Crypto, Plan ₿ Foundation permite platile cu bitcoin in orasul elvetian.

In urmatoarele zile se asteapta o extindere care sa permita mai multor companii plata cu bitcoin.

Preconizandu-se ca pana la sfarsitul acestui an, Fundatia doreste sa extinda permisiunea platii cu bitcoin la peste 2.500 de comercianti.

TELEGRAM LANSEAZA UN NOU EXCHANGE P2P

Acest exchange va permite utilizatorilor sa cumpere si sa vanda criptomonede unii de la altii direct prin aplicatia Telegram.

Utilizatorii Telegram pot cumpara criptomonede cu ajutorul cardului bancar, putand schimba si transfera criptomonedele in alte portofele.

Telegram Wallet Bot a fost lansat in aprilie si permite utilizatorilor sa cumpere toncoin (TON) si sa il trimita instant prin mesaje pe chat.

Desi este prezentat ca o oferta P2P anonima, utilizatori trebuie sa ii dezvaluie robotului numarul de telefon pentru a depune, cumpara sau schimba criptomonede.

Pentru a achizitiona criptomonede sunt acceptate mai multe unitatii monetare, printre care: dolarul, euro, BYN – rubla belarusa, UAH – moneda Ucrainei si KZT – apartinand Kazahstanului.

Cumparatorii nu trebuie sa plateasca nicio taxa, in schimb cei care doresc sa vanda criptomonede vor trebui sa plateasca un comision de 0,9%.

In cazul vanzarilor de criptomonede utilizatorii vor trebui sa posteze notificari in aplicatie, iar cumparatorii pot selecta dintre ele.

Potrivit companiei, doar bitcoin si toncoin sunt disponibile momentan pentru cumparare.

Atentie, doar TON poate fi trimis la momentul actual direct prin chat-uri.

Un reprezentant al Fundatiei TON a spus:

“ Fara a parasi Telegram poti sa cumperi criptomonede, sa le trimiti prietenilor tai, folosind o porecla scurta, fara adrese lungi.”

“Se adreseaza utilizatorilor obisnuiti…Multe servicii sunt similare cu aplicatiile clasice pe care oamenii sunt deja obisnuiti sa le foloseasca.”

ELON MUSK VREA SA CUMPERE DIN NOU TWITTER

In aprilie Elon a acceptat sa se alature consiliului de administratie de la Twitter, dar peste cateva zile s-a razgandit si a refuzat aderarea in consiliu.

Decide sa cumpere intreaga companie, insa prima incercare a fost fara finalitate, razgandindu-se din nou.

In luna iulie Elon a spus ca intelegerea a fost incheiata, fapt care a determinat Twitter-ul sa il dea in judecata.

Cu toate acestea, alaltaieri a scris pe Twitter acest lucru:  

“Cumpararea Twitter e ca un accelerator pentru a crea X…”

Poate te intrebi ce legatura are Elon cu Twitter pentru spatiul cripto.

Ei bine,

Acest fapt are legaturi cu spatiul cripto datorita anumitor mesaje pe care Elon Musk i le-a trimis lui Jack Dorsey, creatorul initial al Twitter.

Mai jos ai alaturat un print screen cu aceste mesaje:

Continuarea ramane sa o aflam.

Si…🥁

MEME-UL ZILEI

Un weekend placut!

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu