Hai la workshopul gratuit

Salutare,
Daniel aici

Probabil nu ai apucat sa descarci cartea “Bitcoin 21 de lectii – Ce am invatat despre bani, libertate si prosperitate din cazatura in vizuina iepurasului “.

Descarca de pe butonul de mai jos:

Promit sa fac tot posibilul sa iti ofer tot ce e mai bun ca sa te ajut in calatoria ta in a devenii un investitor cu discernamant puternic.

Iti multumesc ca esti abonatul iBlock.

Workshop Gratuit

Maine 31 februarie, la ora 19:00 voi lansa primul workshop live sub forma de webinar. Durata va fi aproximativ 1 ora.

Iti recomand sa intri printre primii si sa nu iesi. Exista o limita de aproximativ 100 de persoane.

Revin maine cu un e-mail in care iti dau mai multe detalii.

Te las acum in compania lui Andrada.
——
Buna 😊,

Au mai ramas 25 de zile pana la lansarea celui mai mare airdrop de carti din industria cripto: Airdrop-ul cu 500 de carti tiparite din titlul Bitcoin 21 de lectii .

Iti las un PONT aici pe mail despre: CUM poti SA AI MAI MULTE SANSE sa intri in posesia unei carti fizice: distribui acest link: http://iblock.ro/airdrop/ prietenilor in privat, pe retelele de socializare, pe grupuri…unde vrei tu 😊 ca sa se inscrie si ei pe lista de asteptare.

Asa iti cresc sansele atat tie, cat si prietenilor tai sa castigati o carte fizica 📙 

Acum, haide sa afli noutatile:

  • INVESTITIILE PRIN VC-URI AU SCAZUT DRAMATIC IN 2022
  • IN VIITOR, S-AR PUTEA CA BANCILE SA DETINA BITCOIN
  • COINBASE A FOST AMENDAT PENTRU FUNCTIONARE ILEGALA

Investitiile prin VC-uri au scazut dramatic in 2022

Anul 2022 a fost marcat de evenimentele tumultoase din piata. Sectoarele majore ale industriei blockchain: DeFi, CeFi, web3, infrastructura si NFT au resimtit acest lucru.

In prima jumatate a anului 2022 au intrat investitii putin sub 30 de miliarde de dolari, in a doua jumatate a anului 2022 s-a inregistrat o scadere dramatica in randul investitiilor, de doar 7,3 miliarde de dolari.

Luna septembrie a inregistrat o crestere a investitiilor, insa nu a reusit sa o sustina. Ultimele 3 luni din anul 2022 au inregistrat sub un miliard de dolari investiti.

Potrivit unui raport, din aprilie 2022 VC-urile inregistreaza intrari de capital investitional din ce in ce mai mic. Numarul de tranzactii individuale in Q4 a fost de 182, cu o scadere de 46,2% fata de trimestrul trecut.

Cele mai active si cautate sectoare pentru investitii in anul 2022 au fost web3, DeFi si infrastructura, potrivit raportului realizat de C.R.Terminals impreuna cu economistul senior Michael Tabone.

In viitor, s-ar putea ca bancile sa detina bitcoin

Adoptia e pe zi ce trece mai accentuata. Oamenii isi arata constant interesul pentru tot ce inseamna bitcoin si criptomonede.

Intr-un articol s-a scris ca „bancile vor putea detine 2% din capital in bitcoin”. Acest articol a primit o serie de reactii si nu din cauza faptului ca bancile vor putea detine bitcoin si criptomonede, ci din pricina legislatoriilor Uniunii Europene care au in vedere implementarea unor cerinte stricte pentru bancile care vor detine bitcoin si criptomonede.

Markus Ferber – purtatorul de cuvant economic al Partidului Popular European din Parlamentul UE a spus:

„Intr-un efort de a preveni raspandirea instabilitatii din lumea cripto in sistemul financiar, bancilor li se va cere sa detina un euro in capitalul propriu pentru fiecare euro detinut in cripto.”

Parlamentarii considera ca o astfel de masura este necesara, din pricina haosului vazut in piata in ultimul an.

Asociatia pentru Pietele Financiare din Europa a relatat:

„Nu exista o definitie a activelor cripto in legislatie si, prin urmare, cerinta se poate aplica titlurilor de valoarea tokenizate, precum si activelor cripto.”

Din punctual de vedere al unui grup de lobby al UE forma actuala a legii ar putea fi neclara, dar aceste probleme se pot rezvola si mai tarziu.

Comisia pentru afaceri economice si monetare a Parlamentului European a votat cu o majoritate covarsitoare in favoarea modificarii Regulamentului privind cerintele de capital si Directivele privind cerintele de capital care se vor aplica bancilor ce vor detine cripto active.

Cu toate acestea, pentru a se lua o decizie finala aceste noi reglementari trebuie sa fie prezentate ministrilor nationali de finante si Parlamentului European. Modificarile propuse vor deveni lege doar daca vor fi aprobate de Parlamentul European in plen.

Coinbase a fost amendat pentru functionare ilegala

Timp de doi ani Coinbase a functionat neinregistrat in Tarile de Jos, drept urmare Banca Centrala Olandeza De Nederlandsche Bank (DNB) a amendat compania.

Cei de la Coinbase au respins amenda, justificandu-se ca procesul inregistrare ar fi durat doi ani. Un purtator de cuvant de la Coinbase a declarat:

„Coinbase nu ar trebui sa fie penalizat pentru ca joaca conform regulilor si se implica in acest process.”

Compania a evitat sa plateasca si taxa de supraveghere catre DNB, in perioada15 noiembrie 2020 – 24 august 2022, timp in care a deservit client din Tarile de Jos, fapt care a majorat amenda.

Initial amenda era in valoare de 2 milioane de dolari, dar  „din cauza gravitatii si gradului de culpabilitate a nerespectarii legii”, ea a fost marita ajungand la suma de 3,6 milioane de dolari.

Cu toate evenimentele care au avut loc, compania a reusit sa se inregistreze cu success si sa scada 5% din amenda pe motivul intentiei permanente de a se inregistra.

Si…

MEME-UL ZILEI

Sa ai o saptamana productiva  ,

Andrada

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept