Fondurile tale sunt expuse..

Te salut,

Iti doresc o saptamana plina de energie.

Haide sa afli noutatile:

  • CUM SA ITI PASTREZI FONDURILE IN SIGURANTA
  • CEA MAI VECHE SEMNATURA BITCOIN
  • „CONCENTREAZA-TE PE TEHNOLOGIE, NU PE PRET”

Cum sa iti pastrezi fondurile in singuranta

Prabusirea exchange-ului FTX i-a trezit pe multi investitori in cripto. Majoritatea si-au dat seama ca stocarea criptomonedelor pe un exchange nu este chiar o varianta foarte buna si nici prea sigura, riscand sa isi piarda fondurile. Cu educatie poti sa iti pastrezi fondurile in siguranta, haide sa afli cum:

Cel mai important lucru: Muta-ti fondurile din exchange-uri! Nu e prima data cand o spun, probabil ai mai auzit propozitia aceasta. Exchange-urile sunt utilizate pe o scara larga pentru a cumpara, vinde sau tranzactiona monede in schimbul unei mici taxe. Problema exista in momentul in care „nu detii cheile, nu sunt monedele tale”, pe un exchange nu tu detii cheile, ci persoana sau grupul de persoane care este proprietar asupra acelui exchange.

Metode, precum vanzarea directa sau peer-to-peer ofera o lichiditate mai mare si permit investitorilor sa isi potriveasca ordinele si sa nu riste vreo pierdere a fondurilor in timpul tranzactiei.

Mutarea fondurilor o poti face intr-un portofel hardware care iti ofera proprietatea totala asupra cheilor tale private, unde doar tu ai acces asupra propriilor fonduri. Poti sa transferi criptomonedele dintr-un exchange pe un portofel hardware. Dupa realizarea acestui transfer, proprietari acelui exchange nu vor mai avea acces la fondurile tale. Astfel, nu mai risti sa cazi victima in cazul unor hack-uri pe un exchange sau sa iti pierzi fondurile din cauza fraudelor ori vreunui faliment al exchange-ului.

In momentul in care tu esti stapan pe propriile fonduri trebuie sa ai grija de cuvintele care iti compun cheia privata, ai mai multe optiuini:

Indiferent de varianta pe care o alegi: ca ramai sa iti stochezi fondurile pe un exchange sau alegi sa ti le muti intr-un portofel hardware, ai grija de fondurile tale!

Cea mai veche semnatura Bitcoin

Un membru anonim a prezentat una din cele mai vechi semnaturi Bitcoin. O semnatura care dateaza din ianuarie 2009 la distanta de doar o saptamana dupa ce a aparut Bitcoin.

Pe forumurile online, acolo unde a inceput povestea originii Bitcoin, unde Satoshi Nakamoto a discutat cu mai multe persoane interesate de aceasta noua forma de banii, se pare ca si in zilele noastre inca se mentin discutii pentru a se descoperi mai multe despre Bitcoin. Cel mai vechi forum este bitcointalk.org care mentine discutiile istorice despre crearea Bitcoin.

Unul din membrii acestui forum a dorit sa identifice cativa mineri din primele zile ale existentei Bitcoin, punand intrebare „Cine are cel mai vechi Bitcoin minerit?”, si…surpriza, unul din mineri sub anonimat a impartasit o semnatura din ianuarie 2009. Semnatura a fost postata in data de 26 noiembrie de pe un cont nou creat sub pseudonimul OneSignature.

Un alt membru care a verificat autenticitatea semnaturi, si a intrebat daca „il invita pe Satoshi?”

La o cercetarea mai atenta asupra acestui cont OneSignature, s-a sesizat faptul ca el nu a mai avut nicio alta implicare pe forumuri in trecut, confirmandu-se ca intentia sa a fost doar de a arata mesajul cu cea mai veche semnatura.

Mai multe persoane si-au pus semne de intrebare in legatura cu aceasta aparitie si au descoperit ca exista un cont de Twitter cu acest nume OneSignature, creat in octombrie 2009, dar care este un cont privat.

Dezvaluirea acestei vechi semnaturi ne arata ca oamenii implicati in Bitcoin de la inceputuri inca urmaresc indeaproape si „din cand in cand hranesc curiozitatea publicului larg.”

„Concentreaza-te pe tehnologie, nu pe pret”

Vitalik le-a recomandat investitorilor din cripto sa isi concentreze atentia pe tehnologie si sa renunte in a mai urmari atat de des preturile.

Aceasta reactie a sa vine ca raspuns la un tweet postat recent de CoinMamba, un investitor cu o vechime de 9 ani in acest spatiu. CoinMamba in tweet-ul care l-a facut pe Vitalik sa reactioneze a spus:

„Dupa 9 ani in cripto sunt cam epuizat. Vreau sa merg mai departe si sa fac ceva diferit cu viata mea. M-am saturat de toti acesti scameri si escorci…”

Raspunsul lui Vitalik a fost:

„Iti recomand sa iti maresti distanta fata de cercurile de tranzactionare/investitie si sa te apropii de ecosistemul tehnologic si de aplicatii. Invata despre ZK-SNARKs, viziteaza America Latina, asculta apelurile All Core Devs si citeste notitele pana cad memorezi toate numelere EIP…”

Si…🥁

MEME-UL ZILEI

P.S. Uremeaza lansarea cartii “Standardul Fiduciar – Sclavia prin indatorare ca alternativa la civilizatia umana” 👇

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu