DIPLOMA IN BITCOIN

Te salut!

Sper ca ti-ai inceput ziua cu bine😊

Stiu, ieri a fost mare nebunie in piata. FTX spre surprinderea noastra ne-a dezamagit. O sa vina Daniel cu un clip despre asta. Pana atunci…

Haide sa afli noutatile pe care ti le aducem azi:

  • VITALIK DEZVALUIE O NOUA ETAPA IN ROADMAP-UL ETHEREUM
  • OPENSEA LANSEAZA UN NOU INSTRUMENT PENTRU NFT-URI
  • PRIMUL PROGRAM DE DIPLOMA BITCOIN IN LUME

Vitalik dezvaluie o noua etapa in Roadmap-ul Ethereum

Noile planuri ale retelei Ethereum au fost prezentate in urma cu cateva zile de Vitalik pe Twitter. The Scourge, este cea de-a treia etapa din cele sase pe care Vitalik a dezvaluit-o.

A doua etapa dupa trecerea la Proof of Stake a fost reprezentata de The Surge, care are drept scop ajungerea la 100.000 de tranzactii pe secunda.

The Scourge are menirea de „a asigura includerea tranzactiilor fiabile, corecte si neutre pentru a evita centralizarea si alte riscuri cu privire la valoarea extrasa de mining (MEV).” Aceasta apare in momentul in care un nod decide ce tranzactii sa fie plasate intr-un bloc si in ce ordine. In cazul dat, acest lucru ar favoriza anumiti mineri sa isi dubleze recompensele si sa execute tranzactii inaintea celor care incearca sa obtina profit. Astfel, gradul de centralizare si cenzura s-a amplificat in urma fuziunii.

Anthony Sassano, fondatorul The Daily Gwei a declarat intr-o postare pe Twitter ca:

„Rezistenta la cenzura este mai importanta decat extinderea(scalarea)” in momentul actual.

Momentan nu au fost dezvaluite foarte multe detalii despre aceasta etapa – The Scourge, insa recent a fost propusa o solutie de „licitatie partiala a blocurilor” in care unui block builder (constructor de blocuri) sa i se acorde doar dreptul de a decide o parte din continutul blocului.

S-au adus la cunostinta si alte propuneri de combatere a cenzurii la nivelul consensului, precum: SUAVE (Single Unifying Auctions for Value Expression) a companiei de cercetare si dezvoltare Ethereum Flashbots.

Vitalik a confirmat si o actualizare la a patra etapa – The Verge, care va integra tehnologia Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge (SNARK) in Ethereum. Aceasta tehnologie SNARK va adauga caracteristici de pastrare a confidentialitatii retelei Ethereum, dar in acelasi timp va permite si urmarirea tranzactiilor anonime.

OpenSea lanseaza un nou instrument pentru NFT-uri

Devin Finzer, CEO OpenSea intr-o postare pe blog a remarcat ca in piata taxele sunt optionale, iar „taxa voluntara pentru creatori de NFT a scazut la mai putin de 20%, in timp ce, in alte piete, taxele pentru creatori pur si simplu nu sunt platite deloc.”

Astfel, el a anuntat ca OpenSea lanseaza un nou instrument care sa imbunatateasca redeventele (taxele impuse de creatori) din NFT-uri. Redeventele se vor aplica pentru noile colectii folosind un instrument de aplicare in lant, dar acest lucru va fi posibil doar pentru colectiile care se inscriu. Acest nou instrument se va aplica doar noilor colectii NFT din aceasta etapa pentru a testa nivelul de implementare si va urma sa se comunice si o decizie cu privire la cele deja existene.

Pe contul de Twitter au spus ca nu vor face nicio modificare asupra colectiilor existene, cel putin pana in 8 decembrie 2022. Dupa 8 decembrie vor fi mai multe optiuni care vor varia de la: „continuarea aplicarii taxelor in afara lantului pentru unele subseturi de colectii pana la permiterea taxelor optionale pentru creatori.”

Intr-un fir pe Twitter, OpenSea a spus:

„Acest instrument este prima noastra versiune a aplicarii in lant(onchain), iar in lunile urmatoare vom lansa instrumente si imbunatatiri suplimentare pentru aplicarea in lant a noilor colectii si ne vom implica si cu comunitatea pentru a obtine feedback cu privire la acestea pe parcurs.”

Finzer a prezentat acest instrument ca un simplu fragment de cod care sa le permita creatorilor sa impuna redevente pentru NFT-urile noi si pentru cele viitoare. El a mai adaugat:

„Este clar ca multi creatori doresc posibilitatea de a aplica taxe in lant si in mod fundamental, credem ca alegerea ar trebui sa fie a lor, nu ar trebui sa fie o decizie luata de catre platforme.”

Primul program de diploma Bitcoin din lume

Scoala publica Ignacio Pacheco Castro din El Salvador a implementat pentru elevii de liceu primul program de diploma Bitcoin din lume, lansat cu sprijinul Ministerului Educatiei de la ei.

„Scopul este de a-i educa pe tineri cu cunostintele necesare pentru a incepe sa utilizeze Bitcoin.”

Programul denumit „Primul meu Bitcoin”, a fost fondat in 2021 de John Dennehy, un activist si jurnalist american care ofera educatie gratuita in materie de Bitcoin salvadorienilor. A primit si finantari de la:  IBEX MERCADO, un furnizor de servicii Bitcoin si Lightning Network si LookingGlass.

Prima clasa a avut loc in data de 24 septembrie 2021 intr-un studio de yoga pentru ca John nu avea fonduri si nici locuri, iar la prima clasa el a spus ca „a venit un elev.” Apoi numarul celor interesati a crescut, ajungand anul acesta in luna aprilie sa fie in jur de 800 de studenti. Studentii sunt trecuti prin alfabetizarea financiara, de la istoria banilor pana la problemele pe care le rezvolva banii.

Examenul pentru diploma Bitcoin este sustinut in a 10-a saptamana, fiind impartit in patru parti:

  1. crearea unui portofel si restaurarea lui de pe alt dispozitiv;
  2. executarea unei tranzactii in lant (onchain);
  3. gasirea tranzactiei in exploratorul blockchain;
  4. sa trimita bitcoin dintr-un portofel in altul.

Afla POVESTEA PRIMULUI PROGRAM DE DIPLOMA BITCOIN DIN LUME aici: https://aslyroundaboutway.com/

Si…

MEME-UL ZILEI

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu