De ce a renuntat la „crypto”…

Salutare,
Aici Daniel

Astazi la ora 19:00 o sa il avem invitat la un podcast pe cel mai controversat roman din spatiul cripto.

Este vorba de Vlad Costea.

Iti scriu ca unui prieten. Daca te simti ofensat de intrebari, crezi tot ce e in cripto si esti slab de inima, iti recomand sa nu-l urmaresti.

Spun controversat pentru ca, prin felul lui de a fi (o persoana cu foarte mult bun simt) pune multe intrebari proiectelor cripto. Majoritatea considera asta ca fiind o problema si atunci cand nu au raspunsuri, apeleaza la agresivitate.

Intrebarile genereaza automat gandirea critica. Gandirea critica poate duce la sentimente ofesatoare ex: Cand cineva pune la indoiala proiectul in care tu crezi si in care ti-ai vinde si casa ca sa „investesti” in el, atunci nu are o problema cu proiectul, ci cu tine.

Nu s-a permis sa exista o parere contra in comunitatea cripto din romania. Ceea ce e nesanatos.

Chiar si eu am fost „canceled” de mai multe ori pentru ca, nu am fost de partea majoritatii si nu am promovat ca si alti influeceri anumite proiecte cripto.

De dragu liberii exprimari si pentru ca vreau sa adun in aceasta comunitate oameni inteligenti care cauta tot timpul contra argumente imi asum acest risc de a ma pozitiona contra narativelor devenite religii chiar, care sug efectiv banii de la cei naivi.

Probabil tu nu esti ca restu. De aia citesti acest newsletter. Tu chiar vrei sa ai succes si sa nu te mai „arzi”.

E important sa cauti adevarul. Dupa poti alege daca te folosesti de el sa faci bani sau mergi pe calea „morala”.

Fiecare cu alegierile lui.

Adevarul nu e cool. Adevarul doare. Cu adevaru te poti apara de posibile pierderi, te poti folosi de el ca sa faci avere sau devii activist ca si Vlad Costea. Tu alegi.

De asta iti recomand ca astazi la 19:00 sa fii prezent pe live sa vezi cum gandeste Vlad Costea. Vei afla:

– Cine e Vlad Costea
– De ce a renuntat la „crypto” pentru Bitcoin
– Care este parearea lui despre noile NFT-uri pe reteaua Blockchain
– O sa vorbim despre Ethereum, Elrond si alte proiecte cripto

Pentru un trailer scurt de 30 de secunde click pe bannerul de mai jos sau pe link:

https://youtu.be/Gk6nh-bSrME

Acum o las pe Andrada sa ne zica care-s noutatile si care e povestea ei cu NFT-urile. Din cate am citit consider ca tot nu s-a lecuit :)). Tu ce parere ai?

Te astept pe live la 19:00,
Daniel


––––



Buna 😊,

Mai sunt 21 de zile pana la lansarea Airdrop-ului cu cele 500 de carti tiparite „Bitcoin 21 de lectii” oferite Gratis. Asigura-te ca ti-ai anuntat si prietenii de acest airdrop ca sa aveti mai multe sanse de castig 🎉

Acum, haide sa afli noutatile:

  • PRIMA PLATFORMA DE LICITATII PENTRU MINERE DE BITCOIN
  • INCEP SA SE REDUCA ESCROCHERIILE DIN SPATIUL CRIPTO
  • POVESTEA MEA CU NFT-URILE

Prima platforma de licitatii pentru minere de bitcoin

Compania de software si servicii de exploatare Bitcoin, pe nume Luxor Technologies a lansat prima platforma de licitatii pentru minere bitcoin – ASIC RFQ. ASIC inseamna circuit integrat specific aplicatiei, iar RFQ se refera la cererea pentru oferta de pret.

O platforma RFQ este „o piata in care utilizatorii pot crea comenzi (cereri) pentru anumite articole…permite atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor sa creeze cereri pentru ASIC-urile pentru minerit Bitcoin.”

Platforma se foloseste de un sistem care permite licitatia deschisa, oferind comerciantiilor posibilitatea de a plasa cereri, de a negocia preturile in mod direct, imbunatatindu-le si crescand lichiditatea pe piata secundara.  

Scopul acestui sistem este de a maximiza accesul, utilizarea, transparenta pietei si de a stabili preturi mai precise.

Lauren Lin – manager de operatiuni la Luxor a spus:

„Am creat Luxor RFQ pentru ca am vazut nevoia unei platforme unificate pentru tranzactionarea hardware-ului pentru minerit Bitcoin.”

„Inainte cumparatorii si vanzatorii se bazau pe o multitudine de locuri pentru a cumpara si vinde hardware pentru minerit. Acum ei pot observa ofertele, listarile si preturile de decontare intr-un singur loc, ceea ce imbunatateste transparent preturilor si accelereaza procesul de achizitie a hardware-ului pentru minerit.”

Platofrma RFQ va oferi posibilitatea cumparatorilor sa isi specifice comenzile in functie de cantitate, stare, model, locatie si multe alte lucruri.

Luxor se angajeaza sa respecte transparenta, oferind utilizatoriilor informatiile necesare pentru a lua decizii cu privire la achizitiile si vanzarile lor Bitcoin ASIC. Taxele platformei sunt transparente si se bazeaza pe volum, asigurand utilizatorul ca va obtine cea mai buna oferta.

Incep sa se reduca escrocheriile din spatiul cripto

Prima luna din acest an s-a incheiat cu vesti bune pentru spatiul cripto: escrocheriile au inceput sa se reduca. De aici putem sesiza faptul ca oameni cauta constant sa se informeaza, ca incep sa inteleaga anumite lucruri din spatiul cripto si ca invata cum sa faca fata unui posibil atac sau inselaciuni.

„Aproximativ 8,8 milioane de dolari au fost pierduti din cauza exploatarilor cripto in luna ianuarie, o scadere masiva fata de cifrele din aceasta perioada a anului trecut.” Cifre care insumau valoare de 121,4 milioane de dolari, in ianuarie 2022.

In luna ianuarie a acestui an, au existat doar 24 „de exploit-uri” cu criptomonede. Aproximativ 2.6 milioane de dolari (~2,668$ BNB si 1,200$ ETH) au fost furati si trimisi spre TornadoCash, Fixedfloat si sideshift. [.]ai

Cea mai mare exploatare de luna trecuta a avut loc in 12 ianaurie constand intr-un hack de 6 milioane de dolari sustras din platforma LendHub.

Comparand decembrie 2022 cu ianuarie 2023 vedem din nou o scadere in ceea ce privesc escrocheriile din spatiul cripto. In decembrie s-au inregistrat pierderi de ~ 27,3 milioane de dolari potrivit utilizatorului de Twitter PeckShieldAlert.

Chiar daca escrocheriile si atacurile incep sa se reduca treptat, asta nu inseamna ca se vor opri. Cu o parere similara vine si compania de securitate blockchain CertiK „este putin probabil sa existe o incetinire a atacurilor si a exploatarilor in acest an”, ramane doar sa fii precuat.

POVESTEA MEA CU NFT-URILE

In urma cu un an era hype pe proiectele de NFT, parca era un trend sa ai poza de profil sau o poza de story/feed cu un NFT. A fost o perioada in care unii au facut bani, iar altii au pierdut bani.

Printre cei care au pierdut bani ma numar si eu. Cu toate ca am pierdut bani, raman pozitiva si ma bucur ca am constientizat la timp anumite lucruri si ca azi iti pot impartasi experientele si lectiile acumulate.

Asadar, haide sa citesti povestea mea:

Era februarie 2022, era prima data cand achizitionam un NFT. In cazul acestei prime achizitii nu am verificat deloc echipa, am citit cateva lucruri pe site-ul proiectului, am fost prezenta la discutiile live sustinute de membrii fondatori si cam atat. Desi utilitatea proiectului era cat de cat legata de lumea reala, niciun lucru promis verbal si pe alocuri scris pe site nu s-a concretizat.

Lunile treceau si eu in continuare cumparam NFT-uri, insa, la un moment am inteles anumite lucruri si ceva m-a facut sa spun „stop, acum trebuie sa ma opresc.”

M-am oprit cand am vazut ca:

-pe marketplace-uri aproape orice NFT pe care eu il cumparasem isi pierdea treptat din valoare;

-oamenii care scrisesera si promisesera lucruri nu se tineau in totalitate de cuvant;

-membrii fondatori nu se mai implica in comunitate;

 -activitatea pe retele de socializare a proiectelor scadea;

-interesul unei simple discutii pe canalul de Discord sau Telegram al proiectelor respective era spre 0;

-orice investitie pe care o facusem in NFT-uri imi aducea doar minus-uri in portofoliu;

-in final am sesizat ca am facut 3 greseli majore, pe care o sa le afli mai jos.

Prima gresela: analizam superficial echipele proiectelor de NFT.

A doua greseala: nu asociam utilitatea proiectului cu lumea reala, nu puneam in balanta lucrurile si nu analizam durata de viata a proiectului.

A treia gresela: faceam research bazat doar pe anumite informatii.

Dupa toate aceste lucruri am tras linie. Cu toate ca am pierdut bani, am invatat lectii. Orice decizie luata mi-am asumat-o si nu am invinovatit pe nimeni pentru pierderile mele.

Aceasta a fost pe scurt povestea mea cu NFT-urile.

Invata din lectiile celor din jur, invata pe propria piele si ai grija in ce alegi sa iti investesti banii.

Si…

MEME-UL ZILEI


Sa ai un weekend grozav  si te rog nu uita de to-dolist,

Andrada

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept