Daca bitcoin ajunge la 0?

– Dacă Bitcoin va ajunge la 0, ma întreabă Andrei sceptic.

– E posibil, dar nu probabil.

– Adică?

– E posibil să mă calce mașina în momentul ăsta, dar fiind la etajul 2 al unei clădiri, e mai puțin probabil decât dacă aș fi fost pe marginea unei șosele.

– Ce te face așa convins că Bitcoin va continua să crească în viitor, de îl consideri fond de pensie?

– Îl consider, de fapt, singurul fond de pensie sigur pe care un individ poate să-l aibă. Ce mă face așa convins? Viitorul. Mă înspăimântă o lume în care nu vor mai exista bani cash, ci doar CBDC-uri (monedele digitale ale guvernelor). Această lume va oferi guvernelor un control și mai mare asupra populației. Asta va duce inevitabil la dorința oamenilor de a fi liberi. Dorința oamenilor de a fi liberi va face ca Bitcoin să devină moneda lumii libere din perioada aceea.

– Ești prea pesimist și paranoic.

– Când vine vorba de viitorul meu și al familiei mele, e mai bine să fiu pesimist și paranoic, pregătit pentru ce e mai rău.

– Și dacă, de exemplu, totul va fi bine, guvernele nu vor fi atât de malefice cum zici, de ce am mai avea nevoie de Bitcoin?

– Acest lucru este posibil, dar nu în întreaga lume. Tot timpul vor exista țări sărace predispuse la totalitarism. Dar înțeleg întrebarea ta. Dacă în lume va fi ca în Rai, probabil nu am avea nevoie de Bitcoin. Într-un scenariu optimist, avansul tehnologic va duce la ieftinirea lucrurilor și serviciilor. Această ieftinire se va vedea doar în raport cu Bitcoin, pentru că celelalte monede sunt prea inflaționare. Deci, și în scenariul optimist, deținerea de Bitcoin este un lucru smart.

– Interesantă perspectivă, trebuie să mă documentez și eu mai mult.

– Da, Bitcoin este cel mai subestimat activ, dar cu cel mai mare potențial de creștere, pentru că poate fi platforma monetară a lumii. Oamenilor le lipsește perspectiva.

Peste tot unde merg, tind să ajung cu discuția la Bitcoin.

Oamenii sunt intrigati și mă întreabă revoltați uneori (ca și cum i-aș fi jignit) că eu sunt atât de convins că Bitcoin este cel mai subestimat activ care te poate ajuta să ajungi liber din punct de vedere financiar.

Această discuție m-a inspirat să fac un workshop.

Te-ai întrebat vreodată de câți bani ai nevoie pentru a nu mai fi nevoit să-ți vinzi timpul unui job 9-5, să termini cu ratele la bancă, să ai un venit pasiv care să-ți permită să trăiești o viață confortabilă alături de familia ta, să poți vedea și lumea etc?

Despre asta vreau să discut în workshopul live “De câți bani avem nevoie să ne pensionăm de tineri?” de joi seara de la ora 19:00.

Click pe link pentru înregistrare: https://streamyard.com/watch/jQiHBHX8x8jE

Printre altele vei afla:

  • Unde te afli pe piramida financiară?
  • Cum îți calculezi target-ul pentru a deveni independent financiar?
  • Ce te împiedică să ajungi independent financiar?
  • De ce ai nevoie pentru a ajunge independent financiar?
  • Cum te ajută Bitcoin să devii independent financiar?

Click pe link pentru înregistrare: https://streamyard.com/watch/jQiHBHX8x8jE

Abia astept să-ți răspund la intrebările de la workshop.

Iți mulțumesc ca ai citit acest mail si sper ca te bucuri de ultimele ore din sarbatorile pascale alaturi de cei dragi,
Daniel

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept