Cum citesc carti electronice pe iblock.ro

1.Cum cumperi cartile electronice?

Pentru a achizitiona cartile in format electronic trebuie sa urmezi cativa pasi:

-alegi produsul dorit;

-apesi pe selecteaza optiunile;

– la format alegi E-BOOK(.PDF)

-apesi pe adauga in cos, mai apoi te duci in partea dreapta sus unde apare cosul tau de cumparaturi si selectezi finalizare;

-la procesul de finalizare trebuie sa completezi: informatiile necesare + codul de reducere daca ai unul + plata, pe care o poti realiza doar online prin card, Google Pay sau Bitcoin si Lightning Network.

2.Cum ti se livreaza cartile electronice?

Ai 2 optiuni pentru a intra in posesia carti tale electronice:

a)fie intri in contul tau iBlock la sectiunea comenzi, unde vei gasi produsul cumparat. Apesi pe click here pe care il gasesti incadrat intr-un patrat negru sub descarca si te vei fi directionat pe acest link: https://dashboard.editionguard.com/adobe-instructions/yKeL3LP3Io

b)fie intri pe mail-ul care ti s-a generat automat in momentul achizitiei si apesi tot pe click here de sub descarca, link care te va directiona tot pe dashboard-ul de mai sus.

In cadrul acestui dashboard vei avea de urmat 3 pasi:

Pasul 1: trebuie sa iti creezi un cont de Adobe, dar ai si alte 3 optiuni de conectare: fie cu contul de la Google, Facebook sau Apple.

Pasul 2: trebuie sa instalezi programul Adobe Digital Editions pe device-ul tau.

La prima deschidere a unei carti protejate cu Adobe DRM, vei fi rugat sa autorizati Adobe Digital Editions cu datele tale de cont Adobe.

Acest pas este foarte important deoarece daca nu autorizezi dispozitivul cu datele de cont Adobe, nu vei putea transfera cartile si pe alte dispozitive.

Daca ai deja instalata o versiune mai veche de Adobe Digital Editions, in locul acestui pas vei fi invitat sa migrezi toate cartile din biblioteca.

Pasul 3: apasa pe scrisul here pentru a descarca e-book-ul achizitionat, iar in meniul programului Adobe Digital Editions la purchased iti va aparea cartea.

3.Cum poti citi cartile cumparate pe mai multe dispozitive?

 Pentru a citi cartile electronice cumparate pe mai multe dispozitive, este nececesar ca:

-Dispozitivul pe care descarci prima oara cartea trebuie sa fie autorizat cu datele tale de cont Adobe.

-Toate celelalte dispozitive pe care doresti sa transferi cartea trebuie sa fie autorizate cu aceleasi date de cont Adobe folosite la prima descarcare a volumului.

-Daca ai descarcat cartea pe un dispozitiv neautorizat cartea va fi blocata pe acel dispozitiv. Daca autorizezi dispozitivul la un moment ulterior, cartea nu va mai putea fi citita (deoarece codul de identificare al dispozitivului a fost inlocuit acum de codul de identificare al contului tau  Adobe, iar cartea era blocata spre folosinta pentru acel cod de identificare al dispozitivului)

4.Ce faci daca ai uitat parola contului de la Adobe?

In cazul in care ai uitat parola, o poti reseta folosind acest link: https://helpx.adobe.com/manage-account/kb/account-password-sign-help.html

Vei primi pe adresa de email folosita la crearea contului Adobe instructiuni pentru resetarea parolei.

Nu trebuie sa iti faci alt cont, deoarece toate cartile cumparate anterior si autorizate cu contul creat initial nu vor mai putea fi citite pe dispozitive autorizate cu un cont nou.

5.Ce aplicati poti folosi pentru a accesa e-book-urile pe telefon sau tableta?

Aplicatia Adobe Digital Editions pentru telefon sau tableta, nu functioneaza cum trebuie.

Poti folosi pentru lectura orice aplicatie capabila sa redea fisiere ePub si PDF si care sunt compatibile cu Adobe DRM.

Exemplu de aplicatie pe care poti reda fisiere ePub si PDF securizate cu Adobe DRM: