Celsius o schma Ponzi?

Te salut!

Ti se pare si tie ca saptamana a trecut extrem de repede?

Inainte sa incepem vreau sa-ti zic ca am lansat un grup de telegram exclusiv pentru cei care vor sa acumuleze mai mult bitcoin. Se numeste “Doar Bitcoin”. Iar in acest grup, nu se vor face promovari platite la alte criptomonede alternative cum este obiceiul in aceasta industrie. O sa ne focusam pe intelegerea bitcoin in raport cu toata piata globala, acumularea lui, securitate personala, anonimitate/intimitate personala etc.. Click pe link-ul acesta daca vrei sa faci parte din grup: https://t.me/+Je-DKUQqyt41YmQ0

Azi, e deja vineri, si noi venim cu ultimele noutati:

  • ACTUALIZARE DE URGENTA LA LIGHTNING NETWORK
  • CELSIUS A FOST O SCHEMA PONZI?
  • 69 DE NOPTI IN BITCOIN CASH CITY

Actualizare de urgenta la Lightning Network

Actualizarea a fost lansata de urgenta in data de 1 noiembrie pentru toti operatorii de noduri LND ai Lightning Network.

O eroare pe nodurile LND a facut ca Lightning Network sa lanseze o actualizare de urgenta. Eroarea a constat in faptul ca nodurile LND nu au reusit sa sincronizeze. Aceasta eroare a fost a doua in mai putin de o luna.

Potrivit Lightning Labs, unele noduri LND s-au oprit din sincronizare. Eroarea a fost remediata rapid, in maxim trei ore. Comunicandu-se:

„Aceasta este o versiune de remediere rapida de urgenta pentru a remedia eroarea care poate face ca nodurile LND sa nu poata analiza anumite tranzactii care au un numar foarte mare de intrari.”

Conform GitHub, nodurile neactualizate vor fi vulnerabile odata ce intervalelele de timp expira in doua saptamani. Problema a afectat doar nodurile LND, facand ca starea lantului sa fie depasita, iar tranzactia platilor ramasese disponibila.

Aceasta problema a fost declansata de un dezvoltator cu numele de Burak pe Twitter, avand si un mesaj: „vei rula si vei fi fericit”

In luna octombrie tot acest utilizator pe nume Burak a fost responsabil pentru declansarea unei erori similare. Atunci a creat o tranzactie multisig de 998 din 999 care a fost respinsa de nodurile btc si LND, respingand si intregul bloc si blocurile care au urmat tranzactiei.

Pe Twitter, mai multi utilizatori au venit cu sugestia ca ar fi momentul pentru un program de recompensa pentru erorile LND:

Celsius a fost o schema Ponzi?

Pe 9 septembrie judecatorul a aprobat numirea unui examinator independent care sa analizeze anumite aspecte de la Celsius, precum: procedurile de plata ale taxelor si mutarea anumitor clienti in conturi diferite.

Judecatorul care se ocupa de cazul Celsius a solicitat o investigatie amanuntita pentru a vedea daca firma cu pricina a actionat ca o schema Ponzi sau nu.

Acesta a ordonat examinatorului si comitetului oficial al creditorilor Celsius sa stabileasca cine va conduce ancheta care sa observe daca Celsius a functionat ca o schema Ponzi. Ordinul a fost dat in timpul unei audieri din 1 noiembrie si vine ca un raspuns pentru clientii care au acuzat ca „Celsius a folosit activele noilor utilizatori pentru a plati venituri si pentru a facilita retragerile utilizatorilor existenti”. Prin urmare, acest scenariu se potriveste exact cu definitia schemei Ponzi.

In cadrul audierii, judecatorul Martin Glenn, a spus ca Celsius va trebui sa includa mai multe detalii in motiunea sa din luna octombrie de a plati ~ 3 milioane de dolari catre 62 de angajati. Acesta a adaugat:

„Am fost socat cand am vazut redactarile. Nu vazusem pe nimeni incercand sa redacteze totul.”

El a facut referire la o anumita sectiune din motiune, care descrie detaliat participantii la bonus, inclusiv fisele postului si salariile.

69 de nopti in Bitcoin Cash City

Acum aproape o luna, un programator care are numele de utilizator Jonathan Silverblood pe Twitter, a zburat din Finlanda, tara unde locuieste, catre Townsville, Australia pentru a sta 69 de nopti in Bitcoin Cash City.

Jonathan lucreaza la General Protocols, iar salariul lui este platit in BCH.

El si-a propus sa foloseasca ca mijloc de plata doar bitcoin cash in calatoria sa. „A merge la aceasta destinatie a fost in intregime despre utilizarea BCH si a fost de asemenea, un fel de scuza pentru a cheltui mai mult decat fac de obicei.”

Aceasta calatorie a lui a fost planificata inca din 2019 cand a participat la prima conferita denumita tot Bitcoin Cash City. Atunci a fost intrigat de faptul ca un numar mare de comercianti si vanzatori ofera posibilitatea de plata cu bitcoin cash, si si-a promis ca se va intoarce. Asa ca dupa ce restrictiile COVID-19 au fost ridicate, s-a reinters in Townsville.

Uite cum a relatat experienta pe Twitter:

„Sunt acum in #Townsville #BitcoinCashCity timp de 59 de zile am facut 97 de tranzactii bitcoin cash pentru a-mi plati sederea. Asta nu includ tranzactiile pe care restul familiei mele le-a facut si tranzactiile cand am fost oaspete si altcineva a platit…”

„Mai am vreo 10 zile pana sa iau zborul inapoi…,dar ma astept sa cheltuiesc in continuare #BCH ca bani, asa cum a fost menit.

Desi au existat probleme, experienta in general a fost grozava.”

In cele 69 de nopti a reusit sa efectueze in total 130 de tranzactii utilizand bitcoin cash. Printre care: achizitia de bunuri si servicii la cafenele, restaurante, hoteluri, o vizita la stomatolog pentru tratarea unui dinte, o tunsoare si repararea unei console de joc.

Totusi acesta a intampinat si cateva dificultati din pricina anumitor terminale de plata care nu au avut curent, acces la WIFI sau a intalnit anumiti comercianti care nu au putut accepta plata in cripto. El a mai spus ca a discutat cu majoritatea comerciantiilor, iar acestia au relatat faptul ca numarul clientilor care aleg plata in criptomonede este scazut.

Si…🥁

MEME-UL ZILEI

Un weekend placut!

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu