Ce am observat la ședințele de consultanță?

Până azi, am avut 20 de sesiuni de consultanță 1 la 1 cu oameni din comunitate. (Dacă ai luat cursul și nu ai făcut ședința gratuită de consultanță, o să te sun să o programăm.)

Mâine, la ora 23:59, închid înscrierile la programul PrimulBitcoin.ro. Asta înseamnă că poți accesa programul doar la prețul întreg “de listă”.

Prețurile, în loc de Basic 99 / Basic PLUS 157 / Premium 344 euro vor crește la 299 / 797 / 1114 euro.

Pe lângă asta, pentru că am văzut că chiar există cereri pentru ședința de consultanță, o să pun câteva ore pe săptămână disponibile pentru consultanță la 100 euro/sesiune.

Deci, dacă ai reușit să te înscrii la consultanța gratuită, te felicit.

Ce am observat din cele 20 de sedinte

Majoritatea celor cu care am vorbit sunt niște oameni cu o inteligență peste medie, muncitori și profesioniști în diferite domenii, iar lipsa de timp din cauza activității profesionale îi face să fie doar niște “turiști” în domeniul criptomonedelor.

Asta înseamnă că, atunci când au timp liber, mai urmăresc clipuri pe YouTube și ce mai zic influencerii pe social media.

Fiecare are o poveste emoționantă și un motiv foarte puternic pentru care sunt în acest domeniu, cum ar fi oameni care vor să construiască ONG-uri care să schimbe România, oameni care vor să-și ajute copiii să ajungă campioni într-un sport anume, oameni care vor să-și ajute un membru de familie să treacă peste o problemă de sănătate gravă sau oameni de afaceri cu sedii în mai multe țări etc.

Pe lângă aceste motive, majoritatea vor să-și grăbească procesul de pensionare, însă ce e trist este că sunt în acest domeniu atât de vast și de plin de “povesti” încât e foarte greu să distingi ce e real și ce nu.

Iar dacă nu ai timp de asta, e aproape imposibil.

Unii dintre oamenii cu care am discutat sunt atât de mult legați de partea de gambling, care cred ei că e “trading”, sau de partea de narative ale proiectelor cripto, încât, din punctul meu de vedere, le va fi foarte greu să poată ajunge vreodată liberi din punct de vedere financiar.

De ce?

Pentru că aceste persoane nu au fundația, nu au citit și nu au studiat deloc ce e cel mai important în acest domeniu: Bitcoin și cum funcționează acest domeniu.

Am încercat să îi ajut în aceste ședințe de consultanță, lăsându-i să vorbească doar ei și eu să le răspund specific la ce au nevoie.

Am încercat să fiu ca un medic. Pacientul spune ce are, eu pun un diagnostic și vin cu o prescripție.

Dar ca majoritatea, la final, tot “cum cred ei că-i mai bine” fac.

De exemplu:

Discuție despre trading.

La început îmi zice că e conștient că nu poți fi sustenabil dacă nu e profesia ta asta, îmi zice pe cine urmărește în online-ul românesc și că și-a dat seama că tot partea fundamentală contează.

La final, când am început să-i explic cam ce ar avea nevoie ca să-l ajute, concluzia a fost că așteaptă prețul să atingă rezistența X după care va face Y și după aceea, când prețul ajunge la Z, face T.

Despre programul care reprezintă o educație fundamentală care poate fi standardul în acest domeniu și care-l poate ajuta chiar și în trading, nu l-a interesat.

Asta e trist.

Și să fim serioși, prețul programului este mult mai mic decât pierderea pe care ai avut-o în cripto.

Ține minte asta: Activitatea de trading ocazională este GAMBLING.

Poți în 99 de situații să faci bani și în a 100-a să pierzi TOT.

Pentru că nu e profesia ta acest domeniu, market makerii îți vor lua banii într-un final.

Apa fierbe la 100 de grade (celsius) si ingheata la 0 grade.

Dacă eu vin și îți zic că voi lansa o apă care fierbe la 150 de grade Celsius, pentru că am inventat o tehnologie genială bazată pe AI și blockchain, mă crezi?

Probabil că nu,

pentru că apa fierbe la 100 de grade și îngheață la 0 grade.

Asta este un fundament în fizică, pe care nu poți să-l contrazici. Asta este standardul.

Dacă apa fierbe la 150 de grade, nu mai sunt grade “Celsius”, sunt gradele inventate de mine.

Poți și singur să-ți dai seama de acest lucru fără să întrebi un fizician. Poți gândi singur și imediat îți dai seama că ceea ce promit eu este o poveste frumoasă.

În piața cripto este exact la fel. Cum poți să-ți dai seama cine minte și cine zice adevărul, când tu nu știi care este standardul?

Ce înseamnă descentralizat? Cum măsori descentralizarea?

Ce înseamnă rezistența la cenzură? Cum o măsori?

Majoritatea oamenilor cu care am vorbit nu înțeleg acest standard în piața de criptomonede, dar speră că din trading sau din proiecte alternative să ajungă independenți financiar.

Exact cum ai spera că poți să-ți fierbi un ou cu apă încălzită la 70 de grade. Dar tu nu știi că sunt 70 de grade, că nu ai un standard de măsurare a temperaturii. Te bazezi doar pe spusele unor oameni de pe internet…

Din păcate, cam asta e partea tristă.

Oamenii sunt dispuși să dea 99 de euro pe fee-uri pe rețeaua Ethereum, ca să-și cumpere diferite monede care promit descentralizare și revoluție financiară, dar nu sunt dispuși să învețe despre acest domeniu și să înțeleagă dacă chiar așa este.

O să descopere singuri în final “în a hard way”.

Gata cu tristețea.

În 3 din 10 cazuri, există și oameni care m-au ascultat cu un interes foarte mare și care au înțeles “prescripția” pe care le-am dat-o.

Și sunt tare încântat că am reușit să-i pot ajuta. Mă face să simt că chiar merită efortul meu.

Dacă reușesc să fac iBlock o afacere sustenabilă, ajutând acești oameni, aș fi cel mai fericit.

Nu știu dacă realizezi, dar este foarte greu să vinzi adevăr. Adevarul doare.

Este ca atunci când tu te simți bine, dar un medic află că ai o problemă de sănătate, ce se poate rezolva, dar este nevoie de puțină durere. Primul instinct este să amâni…

Așa și cu înțelegerea acestui domeniu, este opțională până când vezi că pierzi foarte mulți bani.

Nu uita, mai ai doar azi și mâine timp să te înscrii la programul https://PrimulBitcoin.ro.

Îți mulțumesc că mă urmărești,
Daniel

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept