Banca centrala iti atrage atentia…

Te salut!

Ti se pare si tie ca parca primele zile din acest an au zburat?, deja e vineri.😵

Asa ca, haide sa afli noutatile:

  • CUM AR FI SA AI METAVERSE-UL DIRECT IN SUFRAGERIA TA?
  • REGLEMENTARI IN SPATIUL CRIPTO
  • BANCNOTA BITCOIN

Cum ar fi sa ai metaverse-ul direct in sufrageria ta?

Recent, platforma tehnologica Oorbit, bazata pe cloud a anuntat un parteneriat cu LG Electronics. Acestia isi propun sa dezvolte un ecosistem integrat care sa aduca metaverse-ul direct pe televizorul tau LG Smart.

„Anunt exact la timp pentru #CES2023, suntem incantati sa va anuntam ca ne-am parteneriat cu @LGElectronics pentru a aduce jocuri interoperabile si experiente sociale direct de pe TV-urile voastre LG Smart.”

Intr-un articol de pe blog, Pooya Koosha – CTO si co-fondator Oorbit a declarat ca ei lucreaza de peste un deceniu la un software, la straturile hardware si la retele pentru a aduce metaverse-ul, care in trecut nu avea aceasta denumire. Adaugand:

„Tehnologia noastra…leaga lumile virtuale intre ele si faciliteaza pentru dezvoltatori experientele in metaverse. Extinderea tehnologiei noastre pentru milioane de clienti LG TV este urmatorul pas in a face metaverse-ul accesibil pentru toti.”

Aceasta colaborare are viziunea de a-i putea ajuta pe telespectatori sa exploreze o lume virtuala interconectata, cu jocuri multiplayer, concerte care sa aiba la baza inteligenta artificiala si care sa faciliteze interactiunea consumatorilor in metaverse.

Ash Koosha – CEO al Oorbit, a spus:

„Imaginati-va cum va jucati cu o harta pe care ati cumparat-o pentru un joc si luati acelasi articol intr-un concert…Scopul nostru este ca utilizatorii sa aiba acces la fluxuri nelimitate de continut de divertisment prin dispozitivele pe care le detin deja. Parteneriatul nostru cu LG va accelera calatoria catre acest obiectiv.”

Reglementari in spatiul cripto

Evenimentele de anul trecut au marcat piata cripto. Esecurile produse succesiv i-au facut pe mai multi actori sa vina cu solutii, cu dovezi si cu interese de a reglementa acest spatiu.

Banca Centrala Europeana pare ca e interesata de ceea ce se intampla in spatiul cripto, „costul pentru societate a unei industri cripto nereglementate este prea mare pentru a fi ignorat.” Intr-un fir de pe Twitter, BCE a scris:

„Autoritatile de reglementare ar trebui sa trateze tranzactionarea cu active digitale la fel ca activitatile de jocuri de noroc.”

Prabusirea pietei cripto de anul trecut a luat prin surprindere o multime de investitori, iar o parte din cei care nu s-au informat corect au ramas cu pierderi semnificative.

Intr-un articol scris pe un blog, Fabio Panneta – membru al Comitetului Executiv la BCE considera ca exista anumite active cripto care:

  • „nu au utilitate, din punct de vedere economic sau social;
  • sunt utilizate rareori pentru plati;
  • nu finanteaza consumul sau investitiile.”

Pe acest tip de active el le numeste „speculative”, o parte dintre investitorii care cumpara astfel de active au un singur obiectiv, acela de a le vinde mai scump. „De fapt sunt un joc de noroc deghizat ca un activ de investitii.” – adauga el.

Criptoactivele nereglementate pot fi utilizate pentru evaziune fiscala, spalare de banii si alte nelegiuiri. De aceea, autoritatile competente cauta sa implementeze reglementari care sa nu mai permita astfel de lucruri.

Un pas important in drumul catre reglementare il reprezinta Regulamentul UE privind pietele de cripto-active (MiCA), fiind necesar sa se implementeze cat mai curand. Trebuie depuse eforturi semnificative pentru a fi siguri ca toate segmentele industriei sunt reglementate, inclusiv activitatile financiare descentralizate privind imprumutul de active cripto ori serviciile privind portofelul non-custodial.

Pentru a evita riscul de a ramane in urma cu evolutiile din spatiul cripto din pricina timpului indelungat necesar proceselor legislative, autoritatiile de reglementare ar trebui sa aiba o acoperire globala.

„Recomandarile Consiliului de Stabilitate Financiara pentru reglementarea si supravegherea actvitatilor si pietelor cripto ar trebui finalizate si aplicate de urgenta.”

„Reglementarea criptografica si impozitarea nu vor fi suficiente. Pentru a construi baze solide pentru finantarea digitala, avem nevoie de un activ de deconectare digitala fara riscuri…care poate fi furnizat doar din banii bancii centrale. De aceea, BCE si bancile centrale din intreaga lume lucreaza atat la monedele digitale de vanzare cu amanuntul, cat si la cele angro ale bancilor centrale.”

Bancnota Bitcoin

Bitcoin Magazine a postat pe Twitter un anunt legat de o bancnota Bitcoin.

Artistul Tom Badley a conceput o bancnota cu Bukele, presedintele El Salvador pe care a adaugat semnul retelei Bitcoin si textul Peer to peer electronic cash. Aceasta colectie conceputa de Tom pentru Bitcoin Magazine e in numar limitat, de doar 6000 de bancnote numerotate individual.

Bancnota include „carcasa acrilica sigilata magnetic cu suport din acril pentru afisare, hartie filigran de securitate cu model diamant, fibre UV integrate, portret gravat, numerotare in serie de culori” si se vinde la un pret de $33.

Ai cumpara o astfel de bancnota?Vreau sa aflu raspunsul tau, imi poti lasa un reply la acest mail sau imi poti scrie pe Instagram.

Si…

MEME-UL ZILEI

Un weekend minunat,
Andrada


Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept

Adaugă aici textul pentru subtitlu