ANAF te supravegheaza..

Salutare,
Daniel aici.

Ieri am tinut primul workshop gratis exclusiv membrilor care sunt inregistrati la acest newsletter.

Nimeni din exterior nu a avut acces.

Asta este unul dintre avantajele tale, ca esti abonat la acest newsletter.

Daca ai reusit sa participi. Iti multumesc. Daca nu, iti recomand sa vezi reluarea pe linkul de mai jos:
https://streamyard.com/yeEpbXPUySQ0UX5j

“A fost cel mai bun workshop despre finante pe care l-am vazut in ultima perioada. Genial!”

S-au inregistrat 200 de persoane si au participat aproximativ 80 in timp real.

Sunt impresionat.

👏👏👏 Te felicit ca inca mai esti aici dupa “cataclismul” din piata din ultimul an.

Urmatorul workshop va fi tot Marti de la 19:00.

Mai sunt 23 de zile pana cand vom lansa AirDrop-ul: “Bitcoin 21 de lectii” 500 de carti tiparite oferite gratis.

Un alt avantaj sa ramai abonat: Ai sansa sa primesti si o carte gratuit.

Cam atat voiam sa-ti zic, o las pe Andrada sa vedem ce ne-a pregatit azi,

Daniel


——


Buna 😊,

Sper ca ti-ai inceput ziua cu bine

Haide sa afli noutatile:

  • ANAF ISI PROPUNE SA MONITORIZEZE ROMANI
  • PESTE 420 DE MILIOANE DE UTILIZATORI SUNT IN SPATIUL CRIPTO

ANAF isi propune sa monitorizeze romanii

Potrivit unui articol, ANAF planuieste printr-o strategie sa creasca numarul persoanelor care platesc impozit pe venit, mai ales in randul persoanelor care obtin venit din surse independente.

Strategia propusa ar avea ca scop monitorizarea romanilor in functie de stilul lor de viata si al celor din familie. Cu aceasta noua strategie, ANAF doreste sa creasca numarul contribuabililor cu 10% fata de anul precedent.

Daniela Teodoru – director la Directia control fiscal, contactata telefonic a spus cateva cuvinte despre acest subiect:

„Mai concret vorbim de verificare situatie fiscale personale. Atunci, din informatiile pe care ANAF-ul le are, apeleaza la informatiile obtinute de la membrii familiei dumneavoastra, de la cunoscuti, de la cei cu care aveti colaborari. Astfel incat, in analiza de risc sa se poata identifica toate sursele de venit.”

Analizand toate aceste lucruri, Agentia va face estimari in functie de tranzactiile realizate in functie de contribuabilul vizat.

In teorie masura este buna, spun specialisti, dar din cauza faptului ca nu exista inca reglementari pentru aceasta noua strategie, prea putine persoane se vor conforma voluntar sa isi plateasca impozitul. Orice contribuabil luat in vizor de ANAF va primi o notificare si va avea 30 de zile la dispozitie sa se conformeze. In cazul in care nu se conformeaza, dupa cele 30 de zile va incepe un control asupra lui.

Gabriel Biris – avocat fiscal a relatat:

„Din 2011 si pana acum avem o legislatie complet imorala care spune ca hotul neprins, adica cel care nu plateste, e negustor cinstit, iar hotul prins plateste exact cat negustorul cinstit.”

Orice contribuabil luat in vizor de ANAF va primi o notificare si va avea 30 de zile la dispozitie sa se conformeze. In cazul in care nu se conformeaza, dupa cele 30 de zile va incepe un control asupra lui.

Gabriel adauga:

„Nu descurajam, astepti sa fii prins, iti faci repede ce ai de plata si ai scapat. Nu asta e calea.”

In lipsa unei politici dure si a unor reglementari corespunzatoare, prea putini oameni se vor duce de buna voie sa isi declare veniturile obtinute din surse independente.

Peste 420 milioane de utilizatori sunt in spatiul cripto

In ultimul an spatiul cripto a inregistrat o crestere semnificativa. Potrivit unui raport, numarul detinatorilor de criptomonede a ajuns in decembrie 2022 la 425 de milioane de utilizatori, inregistrand un procent de crestere de 39% fata de anul 2021.

Raportul „Crypto Market Sizing” a marcat si cresterea numarului de persoane care detin bitcoin si ether. Procentul detinatorilor de bitcoin a crescut cu 20%, „din ianuarie de la 183 milioane la 219 milioane pana in decembrie 2022, reprezentand 52% din totalul detinatorilor la nivel mondial.”

Cresterea din anul 2022 a avut loc si pe seama faptului ca in aprilie Republica Centrafricana a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plata.

Numarul celor care detin ether a crescut „din ianuarie de la 24 de milioane la 87 de milioane in decembrie.”, simbolizand 20% din totalul detinatorilor la nivel mondial. Aceasta crestere exponentiala a avut loc si datorita evenimentului din septembrie 2022 The Merge – Fuziunea, cand Ethereum a trecut de la Proof of Work la Proof of Stake.

Cu toate ca exista dificultati macroecnomice, adoptia cripto inregistreaza continuu cresteri si un interes atat din partea persoanelor fizice, cat si al insititutiilor.

Un raport al companiei Triple-A arata aceasta ascensiune a spatiului cripto: „incepand cu acest an, am calculat ratele globale de posesie de criptomonede la o medie de 4,2%, cu peste 420 de milioane de utilizatori cripto in intreaga lume.”

MEME-UL ZILEI

Sa ai o zi minunata  ,

Andrada

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept