ANAF te poate verifica…

Buna 😊,

Sper ca ai avut parte de un weekend asa cum ti-ai dorit.

Haide sa afli noutatile:

  • ANAF A INCEPUT CONTROALELE LA CEI IMPLICATI IN SPATIUL CRIPTO
  • ANUL ACESTA VOR AVEA LOC MAI MULTE HACK-URI
  • CEL MAI MARE EVENIMENT BITCOIN DIN LUME

ANAF a inceput controalele la cei implicati in spatiul cripto

Autoritatile Romane au inceput sa desfasoare de la sfarsitul anului 2022 o serie de controale la persoanele suspecte care ar putea ascunde venituri din tranzactiile cu criptomonede.

Controalele au inceput cu cei investigati anterior, care nu au reusit sa raporteze activele digitale care „depaseau 50 de milioane de dolari.”

In urma unor anchete, autoritatile fiscale si oamenii legi, au descins deja un numar considerabil de controale asupra persoanelor care s-au sustras sa plateasca impozitul prevazut pentru obtinerea profiturilor din tranzactiile cu criptomonede. Adresele persoanelor in cauza au fost pe raza Bucurestiului, cat si in judetele Iflov, Dambovita si Olt – date furnizate de Politia Romana.

Potrivit autoritatilor de aplicare a legii, intre anii 2019-2022 s-a format un grup de 19 persoane vizate pentru evaziunea fiscala din criptomonede. Venitul impozitabil pe care aceste persoane au incercat sa il ascunda insumeaza ~3 milioane de lei.

ANAF a luat masuri pe aceasta cale, lansand in urma cu cateva luni o ancheta cu privire la veniturile din criptomonede in perioada 2016-2021 prin intermediul diferitelor exchange-uri, precum: Maiar, Binance, Kucoin, Bitmar. Aceste actiuni au venit pe baza unui impuls de crestere a impozitarii si conformitatii in randul contribuabililor.

Poate te intrebi cum pot verifica autoritatile fiscale concordanta dintre venitul cripto realizat si cel declarat. Exchange-urile folosesc KYC – Know Your Customer, pentru a se asigura ca isi cunosc bine clientii, iar autoritatile cer cat mai multor exchange-uri sa adere la legislatia impotriva evaziunii fiscale si a fraudei. Prin acest lucru, putem presupune ca exista/va exista o cooperare intre autoritati si exchange-uri, pentru ca autoritatile sa obtina acele date ale clientilor.

In prezent, potrvit modificarilor din Codul fiscal, persoanele care realizeaza venituri din transferul de monede virtuale au obligatia sa declare acele venituri prin completarea si depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pana la data de 25 mai „a anului urmator celui de realizare a venitului.”

„Impozitul pe venit datorat pentru aceste venituri se calculeaza de catre contribuabil prin aplicarea cotei de 10% asupra castigului realizat, determinat ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si pretul de achizitie, inclusiv costurile directe aferente tranzactiei. Castigul sub nivelul a 200 lei/tranzactie nu se impoziteaza, cu conditia ca totalul castigurilor intr-un an fiscal sa nu depaseasca nivelul de 600 lei.” – Brosura ANAF – criptomonede 2021

Anul acesta vor avea loc mai multe hack-uri

Potrivit directorilor de securitate blockchain, DeFi ar trebui sa se astepte la mai multe hack-uri in acest an. Motivul principal pe care l-a oferit Dmitry Mishunin, fondatorul si CEO-ul companiei de audit HashEx este acela ca „hackerii au devenit mai inteligenti, au castigat mai multa experienta si au invatat cum sa caute erori.”

Pe masura ce noi proiecte intra in piata, investitorii sunt expusi altor noi atacuri sau escrocherii, deci fii atent in ce alegi sa investesti si fa-ti research-ul extrem de bine.

Intr-un interviu, Tommy Deng – directorul general al companiei de securitate blockchain Beosin, a declarat:

 „…desi protocoalele DeFi vor continua sa consolideze si sa imbunatateasca securitatea…de fapt nu exista o securitate absoluta. Atat timp cat exista interes pentru piata cripto, numarul hack-urilor nu va scadea.”

Tommy a marturisit ca multe proiecte DeFi noi, „nu trec prin teste complete de securitate inainte de a fi puse in aplicare.”

Firma de securitate blockchain CertiK si-a expus si ea parerea in urma cu cateva zile pe tema hack-urilor care vor avea loc in acest an. Din punctul de vedere al CertiK, hackerii vor avea ca tinta principala proiectele care utilizeaza „podurile incrucisate.”

Dmitry Mishunin crede ca atacurile se vor raspandi si in afara DeFi, hackerii fiind atrasi si de exchange-urile care intra in piata cu promisiunea de a oferi „solutii mai sigure pentru stocarea activelor digitale.”

Tim Ismiliaev – co-fondatorul companiei de audit si securitate a contractelor inteligente Apostro, a spus ca se asteapta ca in urmatorii cinci ani piata sa se maturizeze si sa apara noi solutii pentru sporirea securitatii.

Cel mai mare eveniment Bitcoin din lume

Iti doresti sa intalnesti si mai multe persoane cu care sa poti discuta despre Bitcoin?

Uite un eveniment la care vei putea intalni persoane din intreaga lume atrase de Bitcoin. Evenimentul din Miami Beach care va avea loc in perioada 18-20 mai.

Biletele sunt impartite in 3 categorii, pretul porneste de la $599 si ajunge pana la $7,499. Ai 2 optiuni de a achizitiona biletul: fie cu bitcoin, fie cu dolari.

Printre speakeri se afla si Michael Saylor si alte nume care au legaturi cu bitcoin si spatiul cripto.

„Educatie, sarbatoare si hiperbitcoinizare…in perioada 18-20 mai 2023”

Si…

MEME-UL ZILEI

Sa ai o saptamana productiva ,
Andrada

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.
Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept