Te salut!
Ziua buna incepe cu cateva noutati.
Haide sa le afli:
- MASTERCARD COLABOREAZA CU PAXOS
- CUM AU EVOLUAT EXCHANGE-URILE DESCENTRALIZATE SI DE CE SUNT BUNE PENTRU UTILIZATORI?
- 175K DE DOLARI PENTRU O CASA VANDUTA PE OPENSEA
MASTERCARD COLABOREAZA CU PAXOS
De curand un alt parteneriat a fost anuntat in spatiul cripto. Mastercard colaboreaza cu Paxos pentru tranzactionarea criptografica pentru banci. Paxos, furnizeaza servicii similare cu cele de la PayPal.
In cadrul acestui parteneriat, Mastercard cu ajutorul propriei tehnologii va integra tranzactionarea criptografica in interfetele bancilor, iar Paxos va oferi servicii de tranzactionare si custodie a activelor in numele bancilor.
In data de 17 octombrie, Mastercard a anuntat un nou program care sa permita institutiilor financiare sa ofere accesul anumitor clienti la servicii de tranzactionare cripto.
Programul denumit – Crypto Source, permite utilizatorilor sa cumpere, sa detina si sa vanda criptomonede. Acesta este completat de Mastercard Crypto Secure pentru a oferi securitate.
Ajay Bhalla, presedintele unitatii cibernetice si de informatii de la Mastercard a evidentiat cateva din investitiile recente de la Mastercard legate de spatiul cripto.
Printre ele se numara: achizitia platformei de identitate digitala Ekata si serviciul de informatii cripto CipherTrace.
Ajay a mai spus:
„Ceea ce anuntam astazi este o abordare conectata a serviciilor care vor ajuta la aducerea utilizatorilor in siguranta si in ecosistemul cripto.”
Walter Hessert, seful de strategie de la Paxos a subliniat faptul ca:
„Noul instrument va oferi bancilor si creditorilor cel mai de incredere mod de a oferi active cripto sigure si de incredere.”
CUM AU EVOLUAT EXCHANGE-URILE DESCENTRALIZATE SI DE CE SUNT BUNE PENTRU UTILIZATORI?
Exchange-urile descentralizate au aparut prin 2014 in industria criptomonedelor, oferind accesul utilizatorilor de a tranzactiona un numar mare de active de la egal la egal.
Acestea au reusit sa imbunatateasca experienta utilizatorului si gradul de utilizare.
Exchange-urile descentralizate folosesc contracte inteligente, oferind permisiunea utilizatorilor de a tranzactiona unul cu altul, in loc sa se bazeze pe o platforma centralizata.
In cazul unui DEX utilizatorii initiaza tranzactiile direct, iar criptomonedele sunt luate si depuse in portofelele lor non- custiodiale.
Majoritatea DEX-urilor in trecut foloseau registrele de comenzi. Ele presupuneau un sistem care tinea o evidenta a tuturor ordinelor de vanzare si cumparare plasate pe un exchange.
Multe exchange-uri descentralizate inca folosesc registrele de comenzi.
DEX-urile Automated Market Markets, prescurtate AMM au devenit populare pe baza simplitatii si lichiditatii crescute.
Un exemplu relevant este Uniswap.
AMM-urile folosesc contracte inteligente, pool-uri de lichiditate si gestioneaza pretul unui token cand este plasata o tranzactie. In momentul in care oamenii acceseaza un DEX bazat pe AMM, ei interactioneaza cu fonduri de lichiditate care stocheaza mai multe perechi de asset-uri ce pot fi schimbate.
Sunt exchange-urile usor de utilizat?
DEX-urile timpurii au folosit registrele de comenzi (order books), un sistem care nu a fost usor de utilizat din cateva motive:
- Nu isi puteau stoca token-urile pe platforma.
- Trebuie sa tranzactioneze direct din portofelul non-custodial, platind taxe denumite gas fee.
- Lichiditatea era scazuta.
DEX-urile din zilele noastre, permit utilizatorilor sa schimbe aproape instant criptomonede.
Acestea au o interfata mult mai prietenoasa, fiind usor de utilizat.
Tipul de DEX cel mai utilizat este cel in stil swap, crescand in popularitate din anul 2020.
Aceasta simplitate data de Uniswap DEX a generat proiecte similare, precum PancakeSwap.
Andrei Grachev, un membru al DWF Labs a spus despre DEX-uri:
„DEX-urile sunt mult mai usor de utilizat decat inainte. In timp ce procesul initial de configurare a portofelelor digitale poate fi obositor, utilizatorii se pot conecta la platforme prin aplicatii mobile sau extensii de browser desktop.”
„Conectarea portofelului cuiva la DEX-uri dureaza doar cateva secunde, iar interfata curata permite tranzactionarea fara probleme.”
Exhange-urile s-au schimbat destul de mult de-a lungul anilor si continua sa evolueze. Pe masura ce industria blockchain se maturizeaza si finantarea descentralizata continua sa creasca si ea, ne putem astepta sa apara DEX-uri si mai intuitive si usor de utilizat.
175K DE DOLARI PENTRU O CASA VANDUTA PE OPENSEA CA NFT
In urma cu cateva zile a avut loc vanzarea unei case doar la un click distanta.
S-a vandut sub forma de NFT pentru suma de 175k de dolari, iar cumparatorul este acum, actualul proprietar al casei din Columbia.
Poti vedea aici cum arata casa: https://opensea.io/assets/ethereum/0xf928d6285b8a4f9ac5a640ae598d7399c331cea7/0
Compania care a ajutat la intregul proces este Roofstock onChain, ea facilitand accesul de a cumpara prorietati folosind NFT-ul.
Uite cum functioneaza:
Compania deschide un LLC pentru fiecare proprietate.
LLC-ul preia proprietatea, fiind acum reprezentanti ei si minteaza un NFT care sa reprezinte proprietatea asupra casei.
Persoanele interesate pot vedea NFT-urile pe OpenSea, putand chiar sa faca un tur virtual al casei. Practic, procesul cumpararii unei case devine din ce in ce mai simplu.
Tu ai face o astfel de achizitie, vazand casa doar online?
Astept raspunsul tau! 📨
Si…🥁
MEME-UL ZILEI