52.000$ BTC

Anul acesta se împlinesc 7 ani de când am postat primul clip pe youtube despre bitcoin.

Indiferent de volatilitatea vieții mele și în ciuda faptului că nu eram o persoană disciplinată, pasiunea pentru bitcoin a rămas constantă și m-a făcut să continui să acumulez și să nu vând.

În 2021, când bitcoin era 69.000$ și spuneam pe YouTube că nu am de gând să vând, eram luat la mișto de către începătorii de atunci.

Acum, când bitcoin este la 52k, la 2 luni înainte de Halving, crește satisfacția în suflet că în scurt timp, disciplina mea a dat roade.

E important să ai răbdare, să reziști tentațiilor ca să acumulezi constant și să nu acționezi din frică sau lăcomie.

În perioada următoare, odată cu creșterea prețului, o să revină lăcomia în piață.

E important să rămâi rațional și să-ți faci un plan clar pe care să-l respecți.

Cu cât înțelegi mai bine Bitcoin și faptul ca proiectele de criptomonede alternative sunt doar niste iluzii, cu atât vei fi capabil să-ți pui bazele acestui plan.

Indiferent de nivelul tău, cel mai bun plan este cel pe care ți-l faci și de care te ții cu disciplină.

Exemplu:

  1. Nu aloc mai mult de 1% din portofoliul meu shitcoinurilor, acest procent este doar ca să nu-mi reprim impulsul lacom pe care probabil o să-l am.
  2. Mă interesează să-mi dezvolt o avere personală care să-mi ofere libertate financiară, nu să fiu oportunist și să câștig o sumă de bani superficială. De aceea nu vând Bitcoin la ATH, planul meu este că peste X halvinguri să încep să-mi îndeplinesc visul Y.

Aceste sunt doar niste exemple.

Planul bine scris care să rezoneze cu dorințele și visurile tale pe termen lung, te ancorează constant în ce e cel mai important pentru tine astfel încât să nu fii influențat de febra lăcomiei ce va apărea în perioada următoare.

Dacă reușești să te ții de planul ales de tine cu siguranță vei bate randamentul a 99% din participanți și vei dobândi o satisfacție ridicată a vieții.

Vreau să te las cu această idee:

Fă-ți un plan și ancorează-te la el, astfel încât să nu fii afectat de emoțiile care vor veni odată cu creșterea pieței.

Daniel

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept