Ti-ai retras fondurile de pe Binance?

Te salut!

Mai sunt fix 9 zile pana la Craciun.

Anul acesta, ofera cartile iBlock ca si cadou celor dragi. O sa iti multumeasca in urmatorul Bullrun. 🎁

Fiind abonat la nesletterul nostru ai cea mai mare reducere.

Foloseste codul „craciun30” pentru reducere 30% la toate cartile de pe http://iblock.ro/

Standardul Fiduciar: din 250 carti mai sunt 150.

Grabeste-te sa comanzi, sa ajunga la timp sa ai ce pune sub brad 🎄

Acum, haide sa afli noutatile:

  • DE CE ECONOMISESC OAMENII?
  • BROWSER-UL OPERA LANSEAZA TOOL-URI DE SECURITATE PENTRU UTILIZATORII SAI
  • DOVADA REZERVELOR BINANCE RIDICA SEMNE DE INTREBARE

De ce economisesc oamenii?

Potrivit unui sondaj realizat de BestJobs, 69% dintre angajati au declarat ca reusesc sa stranga economii din salariul lunar pentru a se proteja de orice situatie economica care ar putea sa existe in viitorul apropiat, insa doar jumatate din ei isi mentin regulat acest obicei de a economisi.

Aproximativ 75% din respondenti acestui sondaj au declarat ca principala lor sursa de venit este salariu, in timp ce restul au si alte venituri, precum: investitii, joburi part-time, afaceri, proiecte extra sau ajutoare sociale.

La capitolul investii, sondajul arata ca 35% dintre angajati au obieceiul de a-si investi banii pentru obtinerea unui randament mai bun. Printre investitiile pe care le fac se numara cele in: depozite bancare (31%), bursa (12%), criptomonede (peste 11%), pensii private, imobiliare, asigurari de viata.

Motivele principale pentru care oamenii economisesc:

-37% ii economisesc cu speranta de a avea din ce trai, in cazul in care sunt concediati si raman fara sursa lor de venit – salariul;

-20% economisesc pentru ca nu vor sa stea doar in baza pensiei oferita de stat;

-19% economisesc pentru a-si cumpara o locuinta;

-13% economisesc pentru a face investitii in afaceri si imobiliare;

-11% economisesc pentru a se pensiona mai rapid.

Valoarea economiilor de care considera persoanele respondente ca au nevoie sunt impartite intre sume care pornesc de la 10.000 de euro si ajung pana la 200.000 de euro. Astfel:

-32% cred ca o suma intre 10.000-50.000 de euro le este suficienta;

-25% considera ca o suma de peste 50.000 de euro;

-17% sunt de parere ca o suma cuprinsa intre 100.000-200.000 de euro le-ar fi suficienta.

Ana Visian, Marketing Manager la BestJobs Romania a spus:

„Dupa restrictiile din pandemie, cand consumul a fost redus, iar oamenii au reusit sa economiseasca sume mai mari, anul acesta a venit cu cresteri mari de preturi la bunurile de baza. Acest lucru a pus presiuni semnificative pe bugetele oamenilor si a influentat intentia de economisire. Chiar si aaa, remarcam ca aproape 70% dintre angajati reusesc sa puna bani deoparte pentru a-si asigura viitorul financiar. Probabil cea mai valoroasa lectie a ultimilor ani este aceea de a fi pregatit pentru orice si cea mai buna cale in aceasta directie este securizarea finanţelor, in masura în care este posibil.”

Aproximativ 60% din respondenti au declarat ca se vor putea pensiona dupa 60 de ani, iar 12% sunt de parere ca se vor putea retrage pe la 40-49 de ani.

Browser-ul Opera lanseaza tool-uri de securitate pentru utilizatorii sai

Din dorinta de a oferi o siguranta utilizatorilor, browser-ul Opera a luat initiativa de a-si mari securitatea lansand tool-uri speciale si oferind posibilitatea de activare a HTTPS pentru un nivel suplimentar de protectie, cat si pentru a se asigura ca utilizatorii viziteaza site-uri web care utilizeaza protocoale de criptare adecvate.

Noul set de instrumente poarta denumirea de Web3 Guard, aducand in prim-plan caracteristicile de securitate a browser-ului  care vine cu promisiunea de a-si proteja utilizatorii in cazul unor atacuri de tip phising, actorilor rau intentionati si a Dapp-urilor rau intentionate.

Instumentele de securitate il avertizeaza pe utilizator in cazul in care se afla in vreuna dintre vulnerabilitatile mentionate mai sus. Aceste instrumente au si un verificator de adrese care se afla in cadrul Opera crypto wallet si are scopul de a analiza adresele destinatarilor care au o lista de agenti rau intentionati, avertizand utilizatorul daca exista activitati suspecte.

Tot aceste instrumente, ar verifica atacurile de tip phising prin „scanare paginilor web pentru semne de exploatare, cum ar fi cuvintele cheie si proprietatile comune de psihing, fara a compromite confidentialitatea sau datele personale ale utilizatorului.”

Dovada rezervelor Binance ridica semene de intrebare

Potrivit specialistilor contabili si a consultantilor financiari, eforturile sustinute de Binance pentru a-si arata dovada rezervelor au expus in acelasi timp si cateva puncte de ingrijorare.

Printre „steagurile rosii” identificate se numara: calitatea controlului intern, obligatiile Bitcoin si structura raportului corporativ.

Un fost membru al Consiliului pentru Standardele Financiare de Contabilitate a remarcat faptul ca raportul publicat de firma de audit Mazars nu ofera o incredere totala investitorilor pe motivul lipsei de informatii legate de calitatea controalelor interne si de modul lichidarii activelor pentru a acoperi imprumuturile.

S-au evidentiat si diferentele intre totalul pasivelor Bitcoin, deoarece dovada rezervelor arata ca Binance a garantat in procentaj de 97%, insa a exclus activele date imprumut utilizatorilor. Rezulta ca, raportul dintre rezervele si activele clientilor nu a  fost atins. In ceea ce priveste aceasta diferenta, firma de audit Mazars spune:

„ Am constatat ca Binance a fost garantat in proportie de 97% fara a tine cont de activele in afara domeniului de aplicare colaterala pentru activele clientilor, imprumutate prin oferta de servicii in marja si imprumuturi rezultand solduri negative in raportul de raspundere al clientilor. Odata cu includerea activelor din domeniul de aplicare imprumutate clientilor prin marja si imprumuturi care sunt supercolaterizate de activele in afara de domeniul de aplicare, am constatat a fost garantat in proprtie de 101%.”

Lipsa informatiilor despre structura corporative Binance, reprezinta un alt steag rosu care a fost ridicat asupra dovezii rezervelor a exchange-ului. Patrick Hillman, directorul de strategie de la Binance nu a putut da numele companiei mama Binance, deoarece de aproximativ doi ani exchange-ul trece printr-o reorganizare corporativa.

In urma cu o luna, pe baza evenimentelor cauzate din pricina prabusirii FTX, Binance a lansat un sistem de dovada a rezervelor, in care utilizatorii puteau sa isi verifice activele folosind un arbore Merkle, insa aceasta initiatiVa a fost catalogata inutila de rivalii exchange-ului pentru ca nu includea si pasivele.

Si…

MEME-UL ZILEI

Un weekend minunat!

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept