14 ani de cand s-a lansat Bitcoin

Te salut si La multi ani! 🥂

Sper ca ai avut parte de sarbatori linistite alaturi de cei dragi. Iti urez un An nou prosper si plin de sanatate.

Haide sa afli primele titluri ale acestui an:

  • CONTINUA IARNA CRIPTOGRAFICA SI IN 2023?
  • RAPORTUL TRANZACTIILOR BITCOIN VS ETHEREUM IN 2022
  • 14 ANI DE CAND S-A MINERIT PRIMUL BLOC

Continua Bear Market-ul si in 2023?

Potrivit avocatului Bitcoin David Marcus, ne asteapta un alt an plin de incercari in spatiul cripto. Piata mai are nevoie de timp pentru a se redresa, pentru „a reveni din abuzul jucatorilor fara scrupule.”

De asemenea increderea investitoriilor necesita si ea timp. Majoritatea persoanelor sunt mult mai atente acum la proiectele in care decid sa isi investeasca timpul – prin research si banii.

Anii de lacomie, vor face loc aplicatiilor din lumea reala cu o utilitate si cu un proiect solid, capabil sa isi mentina existenta pe termen lung. David se asteapta sa vada „inovatii cheie in domeniile platilor, securizarii activelor, DeFi, dovada rezervelor…si un interes reinnoit pentru reteaua Bitcoin.”

Intr-o postare pe blog acesta a spus:

„Nu vom iesi din aceast bear market in 2023 si probabil nici in 2024.”

Anul 2023 va fi dedicat dezvoltatorilor, celor care vor veni cu tehnologii cat mai inovatoare pentru a rezolva problemele umanitatii.

Modul in care s-ar putea desfasura actiunile preturilor in primul trimestru al anului 2023 aduce opinii diferite. Unii sunt de parere ca Bear Market-ul e pe cale sa se sfarseasca si ce e mai rau a trecut, in timp ce altii spun ca Bitcoin se poate duce mai jos de 10.000 USD.

Raportul tranzactiilor Bitcoin Vs Ethereum in 2022

In anul 2022 tranzactiile Ethereum au depasit Bitcoin de 4 ori, insa tot bitcoin a ramas cea mai cautata criptomoneda.

Cu toate ca reteaua Ethereum a reusit sa acapareze volumul total de tranzactii in anul 2022, cand vine vorba de interesul cautarii in online a subiectul – bitcoin, acesta ramane in preferintele oameniilor.

La nivel global, Romania ocupa locul 45 in ceea ce priveste interesul cautarii subiectului bitcoin (criptomoneda)

Comparatia dintre Bitcoin si Ethereum in Romania, conform statisticiilor arata asa:

Tot cu ajutorul statisticiilor am identificat primele 10 judete care au marcat un interes in cautarea subiectului – bitcoin (criptomoneda). Acestea sunt: Cluj (interes 100%), Municipiul Bucuresti (interes 98%), Ilfov (interes 85%), Timis (interes 85%), Teleorman (interes 84%), Satu Mare (interes 81%), Arges (interes 80%), Brasov (interes 80%), Mures (interes 79%) si Bihor (interes 77%).

Datele de la Nasdaq si Ycharts, distribuite in urma cu cateva zile pe Reddit prezinta faptul ca in anul 2022 reteaua Ethereum a avut un volum total de tranzactii de 408,5 milioane, comparativ cu reteaua Bitcoin care a avut 93,1 milioane.

Chiar daca volumul de tranzactii din reteaua Bitcoin a fost mai scazut, aici tranzactiile au fost constante si periodice, in comparatie cu Etehereum care a fost mult mai volatil.

La multi ani Bitcoin: 14 ani de cand s-a minerit primul bloc

Ieri, a fost zi de sarbatoare pentru Bitcoin. S-au implinit 14 ani de cand reteaua Bitcoin a fost lansata. Moment in care Satoshi Nakamoto a extras blocul Genesis, care mai poarta denumirea si de bloc geneza sau bloc 0.

„Un total de 0,00 BTC (0,00 USD) au fost trimise in bloc, tranzactia medie fiind de 0,000 BTC. Satoshi a castigat recompensa de 50,00 BTC – 0,00 USD, cu o recompensa suplimentara de 0,0000 BTC (0,00 USD) platita ca taxa pentru 1 tranzactie care a fost inclusa in bloc.”

Acesta reprezinta primul bloc inregistrat din retea Bitcoin. In cazul blocului geneza, recompensa celor 50 de bitcoin sunt destinati ca „necheltuibili…orice incercare de a-l cheltui va fi respinsa din retea.”

„La inceput recompensa pentru bloc era de 50 de bitcoin, deci atat a primit Satoshi pentru ca a minerit primul bloc, la fel si ceilalti oameni care s-au alaturat retelei la inceputurile acesteia si au minerit primele blocuri.” – Yan Pritzker, Sa inventam Bitcoin

In ianurie 2009 cand a avut loc acest eveniment, Satoshi a lasat scris un indiciu cu privire la scopul proiectului.

The Times, 3 ianuarie 2009: „Ministerul de finante este pe cale sa aloce un al doilea fond de salvare pentru banci.”

Acest mesaj are implicatii istorice si releva faptul ca noua tehnologie financiara descentralizata de la Bitcoin a fost conceputa ca o cale de evadare din centralizarea sistemului actual.

In semn de celebrare, cativa membrii ai comunitatii Bitcoin s-au mobilizat si au trimis bitcoin catre adresa blocului Genesis. In momentul scrieri acestui mail, adresa blocului Genesis contine 68.569 BTC.

Si…

MEME-UL ZILEI

Un an si o zi cat mai productiva!

Avertisment: Newsletter-ul iBlock contine  informatii cu caracter strict educational. Tot ce scriem aici e continut pur informational si nu reprezinta sfaturi investionale.

Investitiile in criptomonede sunt investitii cu risc ridicat. Ai foarte mare grija de banii tai. Pe langa riscul ridicat asociat acestui doameniu mai exista si volatilitate foarte mare. Aceasta volatilitate te poate distruge si emotional daca nu esti obisnuit cu ea. Nu poti deveni bogat peste noapte investind in criptomonede. Inainte de a lua orice decizie investitionala este foarte important sa intelegi riscurile.

Newsletter Gratuit

Cookie-urile le folosim pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Continuând navigarea pe site înseamnă că ești de acord cu acest lucru. View more
Accept